Operatorul de servicii medicale private Centrul Medical Unirea (CMU) a închiriat un spaţiu de 1.200 mp în clădirea de birouri amplasată deasupra mall-ului Sun Plaza din Piaţa Sudului, potrivit companiei de consultanţă imobiliară CB Richard Ellis Romania, intermediarul tranzacţiei.

CMU va deschide în acest spaţiu o policlinică cu peste 20 de cabinete, aceasta urmând să fie cea mai mare policlinică din zona de sud a Capitalei.

Clădirea de birouri Sun Offices este construită pe trei etaje, având o suprafaţă închiriabilă de 9.800 mp. Proiectul a fost ridicat deasupra centrului comercial şi poate găzdui între 700 şi 1.000 de persoane, în funcţie de conceptul de compartimentare al fiecărui chiriaş.

„Tranzacţia confirmă o nouă tendinţă pe piaţa de birouri şi anume că noile dezvoltări atrag şi servicii adiacente, piaţa clinicilor medicale fiind în plină expansiune în acest moment”, a declarat Victor Răchita,  account manager în cadrul office agency, divizie a CBRE Romania.

Zona de sud interesantă pentru dezvoltatori

Sudul Capitalei se conturează ca o nouă zonă de interes pentru dezvoltatorii de birouri, aceasta având avantajul unei bune conexiuni cu oraşul prin intermediul liniei de metrou. Stocul de birouri din această zona este în prezent de 34.000 mp.

Centrul comercial dezvoltat de Euro Mediterranee Consulting are o suprafaţă totală de 210.000 de mp, echivalentul a 20 de terenuri de fotbal. Investiţia de 200 mil.euro, suportată de Sparkassen Immobilien, divizia de investiţii imobiliare a grupului austriac Erste Bank, a fost suplimentată cu 80 mil. euro din partea retailerilor în amenajarea spaţiilor şi în realizarea stocurilor.