Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat joi, un cunoscut post televiziune. Amenda a fost de 5.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor legislaţiei audiovizuale în reflectarea crizei generate de noul coronavirus.
Consiliul a analizat o serie de rapoarte întocmite de Direcţia Monitorizare referitoare la modul în care a fost reflectată în spaţiul audiovizual criza generată de coronavirus, se arată într-un comunicat al CNA.
Au fost monitorizate mai multe emisiuni de ştiri şi dezbateri difuzate de 11 posturi de televiziune, respectiv Antena 1, Antena 3, B1 TV, Digi 24, Kanal D, Naţional TV, Prima TV, PRO TV, Realitatea Plus, România TV şi TVR 1, rapoartele cuprinzând perioada 24 – 28 februarie şi zilele de 4, 11 şi 14 martie.
CNA a amendat cu 5.000 de lei postul România TV pentru încălcarea prevederilor art. 35, art. 40 alin. (1) şi art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. Raportul de monitorizare a cuprins şapte emisiuni de ştiri şi dezbateri difuzate în perioada 21 – 25 februarie şi 3 – 4 martie.
Antena 3 a primit somație
Postul antena 3 a primit o somaţie publică, deoarece nu a respectat dispoziţiile art. 40 alin. (1) şi nici pe cele ale art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul audiovizualului. Raportul de monitorizare a cuprins emisiunile „Sinteza zilei” (ediţiile din 12 şi 18 februarie) şi „Esenţial” (ediţia din 13 februarie).
Constatând încălcări ale Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, CNA a sancţionat posturile România TV şi Antena 3 cu câte o somaţie publică pentru nerespectarea prevederilor art. 65 şi ale art. 75. În cazul televiziunii România TV a fost reţinut şi art. 64. alin. (1) lit. b.
Totodată, CNA a revocat decizia luată în şedinţa din 10 martie privind sancţionarea cu somaţie publică a postului TVR 2.