Dacă sunteți ascultători de radio, ați remarcat cu siguranță că, în pauzele publicitare, și-au făcut apariția câteva nume noi. Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, a început campania de promovare a spitalului de pediatrie inaugurat de MedLife chiar în aceeași zi. Asta la puțin timp după ce concurentul principal, Rețeaua privată de sănătate Regina Maria, a lansat o campanie de promovare necesară ca urmare a renunțării la denumirea Centrul Medical Unirea (CMU).
De ce este o noutate acest tip de demers? Pentru că, până aproape de jumătatea lunii martie, furnizorii de servicii medicale nu aveau voie să se promoveze prin intermediul radiourilor și posturilor TV. Odată cu publicarea în Monitorul Oficial a noului Cod al audiovizualului, interdicția a fost ridicată, permițându-se difuzarea de „publicitate pentru furnizarea de servicii medicale publice, de stat şi private“.
„Am considerat că publicul este suficient de matur pentru a nu se lăsa influențat într-un mod negativ de spoturi și, în plus, am eliberat resurse financiare pe care televiziunile le pot accesa“, a explicat Răsvan Popescu, președintele Consiliului Național al Audiovizualului (CNA).
„Aceasta era una din puținele zone care nu erau accesibile, și, atâta timp cât informarea este corectă, măsura vine în sprijinul televiziunilor care trec printr-o perioadă dificilă“, a explicat el. Potrivit unui raport realizat de AlfaCont, totalul veniturilor generate în perioada 1 martie – 29 mai de spoturile TV și radio pentru farmacii și centre de sănătate, la tarifele de rate card, se ridică la peste șase milioane de euro.
„Spitalul de Pediatrie MedLife este un început în ceea ce privește reorganizarea strategiei de promovare a companiei MedLife, urmând să direcționăm un buget semnificativ și pe canalele de ATL pe care nu le-am putut folosi în campaniile noastre de până acum“, au declarat reprezentanții MedLife. Asta nu înseamnă că furnizorii de servicii medicale vor renunța complet la celelalte medii de promovare. Din contră, spune Fady Chreih, director executiv la Regina Maria.
„Înțelegem avantajul expunerii foarte mari de pe acest canal, însă strategia noastră prevede în continuare prezența pe toate mediile pe care le-am folosit și până acum,“ a explicat el.
Miza: mai mulți clienți și mai repede
Măsura este, fără dubiu, importantă pentru industria de profil, chiar dacă, în aceste prime trei luni, prezența centrelor medicale în pauzele publicitare nu a fost puternică. O explicație este și aceea că în momentul în care CNA a ridicat interdicția, bugetele de publicitate ale companiilor erau deja stabilite.
„Posibilitatea de a difuza reclamă pe radio și TV este benefică și aduce, într-adevăr, avantaje în ceea ce privește numărul de potențiali clienți către care ne putem adresa“, spune Veronica Burlacu, PR manager A&D Pharma, proprietarul lanțului de farmacii Sensiblu.
„Este posibil ca anul acesta să derulăm campanii radio și/sau TV, alături de partenerii noștri“, mai spune ea, explicând, în același timp, că strategia de comunicare nu va suferi modificări majore. Decizia CNA a clarificat și o confuzie generată de sintagma folosită în Cod în rândul farmaciilor, pentru că acestea nu se consideră furnizori de servicii medicale, ci furnizori de servicii farmaceutice. Prin urmare, farmacia Catena s-a promovat intens pe TV și înainte de martie 2011, nemulțumind membrii CNA, care au decis, la începutul anului trecut, să interzică difuzarea spotului Catena.
Care este, de fapt, miza? Oana Becarian, brand & communication manager la Help Net, spune că „promovarea pe TV ne permite să „atingem“ simultan un număr considerabil de potențiali clienți, cu stiluri de viață diferite (categorii largi ale publicului), dar și să comunicăm selectiv, în funcție de variabilele unde și când“.
CNA aduce pe radio-TV publicitate de 6 mil. euro de la clinici și farmacii
9 iunie 2011, 08:16
Ultima modificare în 9 iunie 2011, 11:16
Centrele medicale se promovează acum și la TV, atrăgând clienți la care nu aveau acces până acum și contribuind, timid, pentru moment, la veniturile televiziunilor autohtone.
Etichete:
Publicat in categoriile: Știri Mondene
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri Mondene
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook