Membrii CNA au propus-o pe Cristina Ancuţa Pocora pentru funcţia de preşedinte. Decizia a fost luată în urma votului secret, într-o ședință desfășurată cu uşile închise în timpul alegerilor.
Amintim faptul că, într-o postare pe pagina personală de Facebook, Cristina Pocora și-a anunțat candidatura pentru această funcție. Ea menționează că instituția a rămas în urmă și este nevoie de o reformă structurală.
Totodată, acesta a mai subliniat faptul că CNA-ul este încă la nivelul de pix și hârtie, toate dosarele fiind în teancuri printate, adică la nivelul ”dosarelor cu șină, lucru care face ca membrii Consiliului să reacționeze foarte lent și nu coercitiv.
Cristina Pocora susține că instituția trebuie să se transforme în una dinamică, cu o strategie coerentă, benefică pentru socitate.
CNA-ul trebuie să se transforme
„Consiliul Național al Audiovizualului este o instituție care a rămas în urmă. O simțim cu toții, de la membrii Consiliului, la ceilalți angajați ai instituției, la parteneri și societate. Din păcate, deși există un acord general pentru o reformă structurală, puțini pași au fost făcuți în acest sens, până acum. Monitorizarea se face cu “pixul, pe hârtie”, dosarele de licență stau în teancuri printate. Suntem încă la nivelul “dosarelor cu șină”.
Reacționăm rigid și lent. Nu proactiv, ci doar coercitiv. Și de multe ori, prea târziu. CNA trebuie să se transforme dintr-o instituție încremenită, care doar dă licențe și rezolvă sesizări, într-o instituție dinamică, activă, care are o strategie coerentă, care poate să contribuie la schimbarea în bine a dezbaterii publice, care are o influență benefică în societate”, și-a anunțat candidatura Cristina Pocora pe Facebook.
De menționat este faptul că, Cristina Pocora a fost propusă ca membru în CNA de Administrația Prezidențială, în octombrie 2018. De asemenea aceasta a avut două mandate de deputat PNL de Ialomița, în perioada 2008-2016.
În ceea ce privește decizia finală, Parlamentul urmează să voteze miercuri, în plen reunit, propunerea făcută de membrii CNA.