"Va fi o adresă de atenţionare în urma plângerilor pe care le-am primit şi care sunt foarte multe de la cetăţeni că în reţeaua RCS încă nu se regăseşte (GSP TV – n.r.), dar mai sunt şi câteva alte reţele mai mici", a declarat, joi, preşedintele CNA, Răsvan Popescu.

El a precizat că s-a mers pe această adresă de atenţionare, fiind primul pas.

"Contăm pe faptul că, pe de o parte, vor respecta atenţionarea CNA, pe de altă parte vor încerca să dea şi ei satisfacţie acestor oameni care sunt beneficiarii lor", a spus preşedintele CNA.

El a menţionat că cei de la RCS au cerut nişte precizări, iar CNA le va da răspunsul.

Răsvan Popescu a afirmat că atenţionarea va viza şi alte societăţi de cablu care nu au inclus în grila de programe GSP TV, deşi legislaţia le obligă la acest lucru.

"Vom trimite această scrisoare de atenţionare către societăţile, în primul rând către RCS că acolo sunt cele mai multe plângeri. Am făcut o socoteală la nivelul Biroului Licenţe şi a rezultat că (GSP TV – n.r.) ar trebui inclus în ofertă de cabliştii care au un număr de la 52 de canale în sus, în pachetul principal", a declarat preşedintele CNA.

El a precizat că societăţile de cablu au această obligaţie în baza principiului must carry.

Popescu a adăugat că sunt societăţi care, deşi nu sunt obligate legal să includă GSP TV în grilă, totuşi au făcut solicitare de aviz pentru a putea introduce acest post.
SURSA: Agerpres