Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va plăti 3,91 milioane de lei, fără TVA, pentru consultanţă la lucrările de modernizare a drumului naţional 72 Găeşti-Ploieşti, în lungime de 76 de kilometri, informează Mediafax.

Astfel, Compania de Drumuri va organiza o licitaţie în luna iulie, pentru servicii de arhitectură, de inginerie specializată şi integrată, de proiectare urbanistică şi peisagisitică, servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică, precum şi servicii de testări şi analize tehnice.

Contractul, finanţat de la bugetul de stat, va avea o durată de 96 de luni, din care 36 de luni reprezintă perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie.

Pentru a participa la licitaţie, firmele interesate trebuie să depună o garanţie de 70.000 de lei, să fi avut în ultimii trei ani o cifră media de afaceri de minim 11,5 milioane lei şi dovada ca au finalizat în ultimii trei ani un contract similar pentru 23 de kilometri de drum naţional sau 10 kilometri de autostradă sau drum expres.

Criteriul de atribuire este preţul cel mai mic, iar ofertele vor fi deschise la 2 iulie.

Lucrările de modernizare, de 83 milioane euro, vor fi efectuate de firmele Spedition UMB, controlată de Dorinel Umbrărescu, Tehnostrade Bacău, Carena Impresa Di Costruzioni (Italia) şi Consitrans Bucureşti.

Proiectantul lucrării este firma Search Corporation.

SURSA: Mediafax