Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va plăti în prima decadă a lunii iulie datoriile către firmele de construcţii şi avansul pentru unele lucrări, a declarat, marţi, directorul general al companiei, Dorina Tiron.

„În prima decadă a lunii iulie, vă vor intra banii în tranşe, pentru că nu cred că vor intra toţi o dată. După aceea, timp de o lună şi jumătate, mă aştept ca lucrurile să decurgă perfect”, a spus Tiron, prezentă la o întâlnire cu firmele de construcţii, care a avut loc la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Datoriile vor fi achitate pentru lucrările de întreţinere pe timp de iarnă şi vară, precum şi pentru lucrările de reabilitare a drumurilor naţionale. Avansulrile vor fi virate pentru lucrările de construcţie a centurii Arad şi a tronsoanele de autostradă Arad-Timişoara şi Cernavodă-Constanţa.

Prezent la întâlnire, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că va aloca banii din trimestrul patru şi cei neutilizaţi din trimestrul doi în trimestrul al treilea pentru a putea plăti la zi firmele de construcţii.

Totodată, ministrul a anunţat că a stabilit cu băncile internaţionale să cheltuiască în primă fază banii împrumutaţi de la instituţiiile financiare, urmând ca a doua etapă a lucrărilor să să fie acoperită din plăţi de la buget.

„Am făcut o relocare prin care să beneficieze acum toate şantierele şi am primit acordul băncilor internaţionale de a cheltui din banii lor cât putem în acest an, urmând ca peste un an-doi să completăm de la buget”, a spus Berceanu.

SURSA: Mediafax