Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat luni, 22 iulie 2024, constructorul ansamblului de poduri peste Prut de la Ungheni. Cine a fost ales?
A fost desemnat constructorul ansamblului de poduri peste Prut de la Ungheni
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat luni, 22 iulie 2024, constructorul ansamblului de poduri peste Prut de la Ungheni: NESS PROIECT EUROPE SRL. Contractul va putea fi semnat după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații, respectiv după soluționarea lor.
Compania respectivă are la dispoziție 151,68 de milioane de lei, fără TVA, și 24 de luni pentru construcția podurilor, a drumului de legătură cu Autostrada A8 (Târgu Mureș – Iași – Ungheni) și a punctului de trecere a frontierei. Din cele 24 de luni, șase luni vor fi dedicate proiectării și 18 luni vor fi dedicate execuției.
Prin contractul finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile se va asigura o nouă legătură rutieră între România și Republica Moldova. Mai exact, între județul Iași și raionul Ungheni. Va fi câte un pod pentru fiecare sens de circulație. Fiecare pod în parte va avea o lungime de minimum 261,20 de metri, a informat, luni, Cristian Pistol, Șeful CNAIR, pe Facebook.
Despre Ness Proiect Europe
Ness Proiect Europe a fost înființată în anul 2010. Ea este recunoscută pe piaţa românească de construcţii pentru calitatea lucrărilor executate şi capacitatea de a livra proiecte complexe în timpul și bugetele agreate. Valorile sale sunt etica, excelenţa și munca în echipă.
Ness Proiect Europe este recunoscută ca un antreprenor general în construcţii specializat în constructii industriale nu doar în județul Prahova, ci în întreaga ţară. Realizează proiecte la cheie începând încă din faza de proiectare. Integrează cu succes inclusiv lucrări de infrastructură şi reţele edilitare pe tot teritoriul țării.
Compania respectivă a înregistrat o creştere constantă de-a lungul anilor. În anul 2022, a ajuns pe locul 15 în Top 100 antreprenori generali în construcţii din România. Abordează fiecare proiect printr-o strânsă colaborare cu clienţii săi, arhitectii şi subcontractorii, ca o cale sigură de a ne atinge obiectivul comun: livrarea cu succes a fiecărui proiect în parte. Portofoliul său în domeniul construcţiilor şi expertiza echipei sale îi permit să aloce fiecărui proiect resursele umane şi materialele cele mai potrivite specificului său.
Ariile de competenţă sunt:
- clădiri logistice, hale industriale, clădiri birouri;
- unități de producție;
- parcuri fotovoltaice;
- rețele de apă-canalizare;
- consolidări clădiri;
- drumuri şi platforme;
- servicii de mentenanță;
- servicii de gospodărie apă;
- construcții rezidențiale.