CNAIR aduce vești bune pentru șoferi: De mâine se intră în ultima săptămână

CNAIR

SURSĂ FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că lucrările pe sectorul de drum Boița - Lăzaret au ajuns la 80% din finalizare. Începând de luni, DN7 va fi închis în această zonă pentru ultima săptămână.

Veștile sunt bune pentru șoferii din România

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a declarat că lucrările pe sectorul de drum Boița – Lazaret au avansat la 80%,  iar DN7 va  mai fi închis în zonă doar această săptămână

”A fost reluat traficul pe sectorul de drum Boiţa – Lazaret începând cu ora 20:00, conform programului!. Lucrările au ajuns la 80% iar de mâine se intră în ultima săptămână în care DN7 este închis pe sectorul Boiţa – Lazaret. Antreprenorul turc a muncit într-un ritm susţinut, ceea ce permite redeschiderea circulaţiei pe data de 9 august, aşa cum s-a stabilit de la început”, a scris CNAIR într-o postare pe Facebook.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că măsurile actuale sunt parte a responsabilităților antreprenorului, destinat să prevină apariția unor situații periculoase pentru traficul pe DN7.

Data oficială la care se redeschide circulația pe Valea Oltului

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat sâmbătă că circulația pe Valea Oltului va fi reluată vineri, 9 august.

„Începând de luni, vom începe ultima săptămână de închidere a DN7 pe segmentul Boița – Lazaret. Antreprenorul turc a lucrat intens, permițând astfel redeschiderea circulației conform planificării inițiale, pe 9 august. Constructorul continuă lucrările de stabilizare a drumurilor și de curățare a versantului de anrocamente și resturi rezultate din defrișări.”

Din cauza lucrărilor în desfășurare, care implică utilaje grele, riscul de prăbușire a arborilor, rocilor și maselor de pământ pe carosabil rămâne ridicat pe parcursul zilei.

”Ca urmare a operaţiunilor în care sunt implicate şi utilaje grele, se menţine în continuare ridicat riscul de cădere pe carosabil a arborilor, rocilor şi maselor de pămant pe timpul zilei. Echipele care se ocupă de siguranţa circulaţiei sunt la rândul lor mobilizate pentru a interveni urgent dacă situaţia o impune. Acolo unde există pericolul căderii de pe versant a unor anrocamente, arbori sau rădăcini de copaci pe partea carosabilă, antreprenorul a montat parapete din beton. În cazul în care, pe timpul nopţii, vor apărea situaţii de risc traficul rutier se va închide, iar echipele antreprenorului vor interveni în cel mai scurt timp posibil”, arată CNAIR.