Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează că a trimis vineri, 6 septembrie, documentele pentru licitația care vizează construcția primului tronson al Autostrăzii Timișoara-Moravița.

CNAIR a trimis documentele la ANAP pentru verificare

Documentele au fost transmise la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) pentru verificare. La rândul lui, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a oferit mai multe informații.

Este spune că este vorba de secțiunii A1 Remetea Mare-Jebel, în lungime de 35,67 km.

Contractul prevede 48 de luni pentru proiectarea și execuția acestui tronson

Contractul este finanțat prin Programul Transport. Totodată, prevede 48 de luni pentru proiectarea și execuția acestui tronson.

Tronsonul va cuprinde următoarele elemente:

  • un pod peste râul Timiș, de 1.153 m;
  • un Centru de întreținere și coordonare;
  • două parcări de scurtă durată;
  • 4 noduri rutiere (Remetea Mare, Albina VO Timișoara Sud și Pădureni).
CNAIR, autostrada
SURSA FOTO: Facebook

Anunțul de participare la licitație va fi publicat după verificare documentației

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va putea publica anunțul de participare la licitație după validarea documentației.

În cadrul anunțului se va stabili și data limită pentru depunerea ofertelor.

De asemenea, Sorin Grindeanu a informat că autostrada Timișoara-Moravița va avea o lungime totală de 72,93 km. Trebuie menționat și că aceasta va asigura legătură inclusiv cu frontiera româno-sârbă.

Sorin Grindeanu a anunțat darea în folosință a unei centuri importante pentru un municipiu din România

Anterior, Sorin Grindeanu a anunțat darea în folosință a unei centuri importante pentru un municipiu din România. Mai precis, traficul pe Centura Sud a Timișoarei va fi deschis începând de marți.

Această șosea de centură are rolul de a devia traficul din oraș, reducând astfel aglomerația și timpul petrecut în trafic.

„Circulația pe Varianta Ocolitoare Timișoara Sud se deschide săptămâna viitoare. Am verificat astăzi lucrările pe cei aproximativ 26 de km ai acestui drum nou, la care UMB face acum ultimele pregătiri pentru deshidere”, a menționat șeful CNAIR Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook.

Centura Sud a Timișoarei joacă un rol strategic. Aceasta facilitează accesul către Serbia și conectându-se cu centura de nord a orașului și autostrada A1.

Proiectul, care a necesitat o investiție de 384 milioane de lei, este deosebit de important pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere în zonă.