Atenţie, şoferi! CNAIR anunţă probleme privind procesul de verificare a rovinietelor, luni după-amiază, în aceste locaţii.

Procesul de verificare a rovinietei în cadrul punctelor de trecere a frontierei şi a punctelor de control ACI poate fi îngreunat

Mai exact, potrivit unei informări transmise sâmbătă, 19 martie, de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), procesul de verificare a rovinietei în cadrul punctelor de trecere a frontierei şi a punctelor de control ACI ar putea fi îngreunat, luni după-amiaza, timp de două ore.

Motivul invocat de către CNAIR îl reprezintă o serie de lucrări de mentenanţă.

„CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri şi autostrăzi că luni, 20.03.2023, în intervalul orar 12:00 – 14:00, ca urmare a unor activităţi programate de mentenanţă a aplicaţiei interne e-Tarifare2, procesul de verificare a rovinietei în cadrul punctelor de trecere a frontierei şi a punctelor de control ACI poate fi îngreunat pentru scurte perioade de timp”, se arată în comunicatul oficial al CNAIR.

Veşti bune legate de Autostrada Sibiu – Făgăraș

În altă ordine de idei, cu câteva zile în urmă, CNAIR a venit şi cu veşti bune pentru şoferi, în legătură cu tronsonul 1 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș.

Joi, 16.03.2023, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție „Autostrada Sibiu – Făgăraș, Tronsonul 1: Boița (Autostrada Sibiu – Pitești) și Avrig – Mârșa (DJ105G), km 0+000- km 14+253”.

Acest tronson al autostrăzii Sibiu – Făgăraș are o lungime de 14,25 km, anunţă CNAIR.

Până la termenul limită au depus oferte urmatorii operatori economici:

  • PORR CONSTRUCT SRL (Romania)
  • WEBUILD SPA – MILANO (Italia)
  • KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)
  • MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. (Turcia)
  • MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI (Turcia)

Valoare estimată a contractului este de 2.098.425.092,54 Lei, fără TVA.

Contractul de proiectare și execuție lucrări va avea o durată de 48 de luni, din care, 12 de luni perioada de proiectare și 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor va fi de minim 5 ani, aceasta putând fi majorată de ofertanți până la maxim 10 ani.

Autostrada Sibiu – Făgăraș are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului pe direcţia Coridorului IV Pan European, deoarece face parte dintr-un proiect mai amplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT – Comprehensive și anume intercoridorul Moldova – Transilvania.

În perioada următoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.