Numărul mediu de salariaţi din industrie va continua trendul descendent în trimestrul trei şi se va reduce cu 2,4% faţă de intervalul aprilie-iunie, astfel că după primele nouă luni vor lucra în acest sector cu 11,6% mai puţini angajaţi, raportat la perioda similară din 2008, potrivit datelor CNP.

„În perioada iulie – septembrie 2009, comparativ cu perioada similară a anului anterior, se estimează că numărul mediu de salariaţi va ajunge la circa 1,354 milioane persoane, ceea ce reprezintă o scădere cu circa 13,2% faţă de media trimestrului trei 2008”, se arată într-un sondaj realizat de Comisia Naţională de Prognoză (CNP) în rândul companiilor care activează în industrie, preluat de Mediafax.

Potrivit datelor CNP, prelucrate pe baza cifrelor raportate de Institutul Naţional de Statistică, efectivul mediu de salariaţi din industrie a scăzut în trimestrul doi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu circa 200.000 de persoane, respectiv o reducere de 12,6% faţă de media trimestrului doi 2008.

Numărul mediu de salariaţi a înregistrat un trend descendent de la începutul anului, agenţii economici anticipând pentru trimestrul trei o reducere cu 2,4% faţă de trimestrul anterior.

SURSA: Mediafax