Confederatia Nationala a Patronatului Roman (CNPR) cere Guvernului sa adopte masuri adecvate relansarii activitatii economice din Romania, in conditiile inghetarii creditarii si a reducerilor si opririi activitatii in multe unitati economice cu pondere mare in formarea PIB-ului.Potrivit unui comunicat al confederatiei, factorii mai sus mentionati vor determina reducerea drastica si progresiva a veniturilor bugetare,iar in cele din urma va duce la imposibilitatea bunei functionari a intregii econ
Confederatia Nationala a Patronatului Roman (CNPR) cere Guvernului sa adopte masuri adecvate relansarii activitatii economice din Romania, in conditiile inghetarii creditarii si a reducerilor si opririi activitatii in multe unitati economice cu pondere mare in formarea PIB-ului.
Potrivit unui comunicat al confederatiei, factorii mai sus mentionati vor determina reducerea drastica si progresiva a veniturilor bugetare,iar in cele din urma va duce la imposibilitatea bunei functionari a intregii economii.
„In Romania se intarzie nejustificat adoptarea unor masuri necesare sustinerii mediului de afaceri, in timp ce in tari precum Franta, Germania, Marea Britanie sau Spania sunt lansate seturi de masuri succesive, finantate cu miliarde de euro, in scopul relansarii economice”, se arata in comunicatul CNPR.
De asemenea, confederatia solicita reducerea birocratiei si reducerea la minimul necesar a tuturor formelor de asistenta sociala.
Mai mult, CNPR avertizeaza ca reducerea sau oprirea fara anunturi prealabile a activitatii unui numar important de unitati productive cum sunt cele din siderurgie, ciment si ingrasaminte, constructii de masini sau sectorul de constructii, poate conduce la cresterea exploziva a somajului si a reducerii drastice a veniturilor bugetare.
CNPR cuprinde 14 federatii, uniuni, asociatii, organizatii patronale si 32 de societati comerciale afiliate direct.
Organizatiile patronale membre ale CNPR cuprind asociatii patronale structurate pe ramuri, domenii si subdomenii de activitate, la care sunt afiliati 12.016 de agenti economici cu capital privat, majoritar de stat, strain sau mixt.
Membrii C.N.P.R. reprezinta agenti economici din industrie, agricultura, constructii, transporturi rutiere, transporturi navale, comunicatii, comert, turism, cercetare si proiectare, sectorul sanitar privat, si alte domenii de activitate.