Şedinţă de urgenţă a CNSU! Noi decizii venite de la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Ce s-a hotărât, în contextul apropiatei începeri a şcolii în România?
Membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) s-au reunit, joi, pentru a analiza noile hotărâri ce trebuie luate în România în actualul context epidemiologic.
Numărul zilnic de infectări creşte de la zi la zi în România, sâmbătă depăşindu-se pragul de 1.000 de cazuri, iar ultimul bilanţ transmis de Grupul de Comunicare Strategică indicând, miercuri, 1.443 de cazuri.
Decesele au urcat şi ele, de la unul sau două pe zi în urmă cu câteva săptămâni, la circa 20 pe zi şi chiar un maxim de 31 înregistrat marţi, 31 august. Secţiile de Terapie Intensivă încep şi ele să se umple, încet-încet, ultima raportare vorbind despre 293 de pacienţi aflaţi în stare gravă din cauza COVID-19.
Miercuri, 1 septembrie, miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii au susţinut o conferinţă de presă comună în care au prezentat condiţiile în care va începe noul an şcolar şi ce restricţii vor fi impuse elevilor şi profesorilor (mai multe detalii aici).
Hotărârea nr. 65 a CNSU privind măsurile ce trebuie aplicate în şcolile din România
Astfel, Hotărârea nr. 65 a CNSU a fost emisă joi, 2 septembrie, pentru stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în unitățile de învățământ în contextul pandemiei de COVID-19, se arată în documentul oficial.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi, 2 septembrie 2021, Hotărârea numărul 65 pentru abilitarea Ministerului Educației și Ministerului Sănătății în vederea emiterii unui Ordinului comun prin care să fie stabilite măsurile de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu următoarele scenarii:
a) în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2;
b) în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, până la instituirea măsurii carantinei, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri în unitățile de învățământ, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor din învățământul special cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 și participarea în sistem on line a tuturor celorlalte categorii de elevi.
Documentul integral poate fi accesat la acest link.
Sursa foto: Dreamstime