Liderii coaliţiei au discutat despre memorandumul care urmează să intre în Guvern, legat de finanţarea modernizării a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene în perioada următoare, a declarat, luni, vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, după şedinţa reprezentanţilor PSD şi PDL.„Azi (luni, n.r.) s-a discutat despre memorandumul care urmează să intre în Guvern, un memorandul legat de finanţarea modernizării a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene în perioada următoa
Liderii coaliţiei au discutat despre memorandumul care urmează să intre în Guvern, legat de finanţarea modernizării a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene în perioada următoare, a declarat, luni, vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, după şedinţa reprezentanţilor PSD şi PDL.
„Azi (luni, n.r.) s-a discutat despre memorandumul care urmează să intre în Guvern, un memorandul legat de finanţarea modernizării a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene în perioada următoare. Domnul ministru Blaga a făcut o prezentare, România are circa 35.000 de kilometri de drumuri judeţene, din care circa o treime sunt pietruite sau de pământ”, a spus Flutur.
Flutur a a rătat că fondurile necesare finanţării modernizării celor 10.000 de kilometri de drumuri judeţene vor fi obţinute prin credit furnizor, fiind o temă dată spre analiză ministerului de Finanţe, dar şi de la bugetul de stat.
Flutur a arătat, totodată, că acest proiect de modernizare a drumurilor judeţene a fost anunţat de la începutul mandatului ca o prioritate a Cabinetului Boc.
El a mai spus că în şedinţa coaliţiei s-a discutat şi un calendar de măsuri anticriză, precizând că în pachetul care se prezintă în Parlament pe 15 septembrie sunt o serie de acte normative care au în vedere renunţarea la impozitul pe profit reinvestit, de la 1 octombrie, programe privind alimentarea fondului de garantare a creditului rural, fonduri pentru adminsitraţia publică locală, programe pentru reînnoirea parcurilor auto.
„E vorba de operaţionalizarea acestor programe prin hotărâri de Guvern şi ordine de ministru, astfel încât să intre în vigoare cât mai repede”, a explicat Flutur.
El a arătat, totodată, că în şedinţa coaliţiei s-a discutat despre probleme legate de pregătirea pentru iarnă, încălzirea localităţilor, CET-uri, şi alocarea de resurse financiare pentru pregătirea pentru iarnă.
SURSA: Mediafax