Iarna nu s-a încheiat, ba chiar, în SUA, furtunile de zăpadă puternice au paralizat nord-estul țării. O rețetă specială americană, din care nu lipsește ceaiul, poate fi cea mai bună alegere într-o zi geroasă. Coastele de vită înăbuşite în ceai sunt acel fel de mâncare care, deşi durează mult până ajung în farfurie, pot fi o bucurie pentru întreaga familie.
Acesta este un fel de mâncare care poate fi făcut mai ales când suntem în izolare, în casă, sau în week-end, când avem mai mult timp liber. Nu e nevoie de foarte multe ingrediente, așa că tot ce vă rămâne de făcut este să urmați pașii următori, după cum indică Tching.
Pasul 1
De preferat ar fi să alegeți un ceai indian Masala ca bază pentru lichidul de fierbere. Folosiți 4-5 lingurițe de frunze la 3 litri de apă. Lăsați ceaiul la infuzat aproximativ 3-5 minute, apoi decantați-l, aruncând frunzele uzate. Adăugați câteva foi de dafin, puțin cimbru uscat și rozmarin uscat (dacă folosiți ierburi proaspete, folosiți de două ori mai mult).
Pasul 2
Încingeți ulei de măsline într-o tigaie. Asezonați coastele cu sare şi piper și prăjiți-le pe ambele părţi la foc mediu, până se rumenesc puţin. Scoateți-le din tigaie şi lăsați=le deoparte pe un vas. Adaugați în tigaie două cepe tăiate și căliți-le, apoi 8 căței de usturoi şi lăsați totul pe foc încă 5 minute. Puneți apoi opt morcovi tăiați bucăți, o țelină feliată și gătiți totul încet la foc mic până când legumele s-au înmuiat, amestecând din când în când pentru a obține o rumenire uniformă.
Pasul 3
Puneți carnea înapoi în tigaie și turnați peste ea ceaiul deja preparat. Adăugați un litru de supă de legume sau de vită (sau apă) pentru a acoperi carnea. Adăugați și puțin bulion și puțin zahăr brun. În final, adăugați sare și piper negru proaspăt măcinat.
Pasul 4
Carnea trebuie să fiarbă până când devine fragedă (Nu vă grăbiți! Durează aproximativ două ore până iese ca la carte), fie ținută pe aragaz, fie în cuptor, la 200 de grade.
Pasul 5
După ce carnea s-a făcut, puteți să o ornați cu pătrunjel tocat mărunt sau alte ierburi proaspete.