Cea mai mare compania producatoare de bauturi racoritoare din lume, Coca-Cola, si-a anuntat intentia de a investi 1,2 miliarde de dolari in dezvoltarea infrastructurii detinute in Rusia, in urmatorii trei-cinci ani. Anuntul a fost facut de catre Zoran Vucinic, presedintele companiei in regiunea Rusia, Ucraina si Belarus.

Potrivit lui Vucinic, Coca-Cola a investit 1,8 miliarde de dolari pe piata din Rusia, de la lansarea operatiunilor in aceasta zona, la finele anilor 1980. Mai mult, oficialul Coca-Cola a declarat ca piata de bauturi non-alcoolice din Rusia continua sa creasca si in aceasta perioada de criza, aceasta fiind o oportunitate pentru companie americana.

Vucinic a mai spus ca producatorul de bauturi Coca-Cola isi permite sa aiba o strategie agresiva de dezvoltare in Rusia, in contextul situatie financiare solide din SUA. Acesta a mai adaugat ca in perioada de criza oamenii inclia sa cumpere produse cunoscute, Coca-Cola avand astfel un atu deoarece comercializeaza „branduri si nu bunuri”.

Compania Coca-Cola a fost infiintata la Atlanta, in 1892, si desfasoara activitati in peste 200 de tari.

Sursa: RIA Novosti