Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) a inaugurat, miercuri, la Ploieşti, o centrală de cogenerare termică, prima dintr-o serie de 15 astfel de unităţi, care urmează să fie introduse în 20 de ţări. Potrivit companiei, noua centrală este eficientă din punct de vedere termic şi are ca scop reducerea cu peste 20% a emisiilor de dioxid de carbon. Centrala, construită în parteneriat cu compania energetică ContourGlobal, este instalată la fabrica de îmbuteliere deţinută de Co
Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) a inaugurat, miercuri, la Ploieşti, o centrală de cogenerare termică, prima dintr-o serie de 15 astfel de unităţi, care urmează să fie introduse în 20 de ţări.
Potrivit companiei, noua centrală este eficientă din punct de vedere termic şi are ca scop reducerea cu peste 20% a emisiilor de dioxid de carbon.
Centrala, construită în parteneriat cu compania energetică ContourGlobal, este instalată la fabrica de îmbuteliere deţinută de Coca-Cola la Ploieşti.
Dezvoltarea centralei de la Ploieşti urmează unui proiect-pilot, derulat în Ungaria, în 2006. Cele două companii au anunţat că vor deschide alte trei centrale similare în acest an.
Primul depozit complet automatizat din România
Totodată, îmbuteliatorul Coca-Cola a anunţat şi deschiderea, tot la Ploieşti, a unui depozit inteligent, complet automatizat, primul de acest gen din România. Acest sistem preia produsele paletizate de la şase linii de producţie, prin intermediul benzilor transportatoare, şi permite depozitarea şi recuperarea stocurilor cu ajutorul a 11 macarale automatizate.
Coca-Cola HBC este cel mai mare îmbuteliator de produse Coca-Cola din Europa, cu vânzări de aproximativ două miliarde de navete pe an.
Volumul vânzărilor Coca-Cola HBC în România a scăzut, în trimestrul al doilea al acestui an, cu aproximativ 5%, din cauza efectelor recesiunii şi scăderii cheltuielilor de consum
Coca-Cola HBC România deţine patru fabrici, la Iaşi (pe care o va transfera în Republica Moldova – n.r.), Timişoara, Ploieşti şi Vatra Dornei, după ce anul trecut a închis unitatea de producţie de la Oradea, pentru eficientizarea activităţii.
SURSA: Mediafax