Cea mai mare compania producatoare de bauturi racoritoare din lume, Coca-Cola, a inregistrat in cel de-al treilea trimestru al anului in curs un avans de 14% a profitului, pe fondul cresterii business-ului pe pietele emergente.

Coca-Cola a raportat astfel un profit de 1,89 miliarde de dolari, sau 81 de centi pe actiune, pentru trimestrul incheiat la finele lunii septembrie. In perioada similara a anului trecut compania a inregistrat castiguri de 1,65 miliarde de dolari, sau 71 de centi pe actiune. Si veniturile Coca-Cola au crescut cu 9%, pana la 8,53 miliarde de dolari.

Vanzarile companiei au crescut cu peste 10% in tari precum China, Turcia, India si Nigeria, in timp ce volumul global al vanzarilor a sporit cu 5%, dintre care o crestere de 3% pentru bauturile carbogazoase si de 10% pentru cele necarbogazoase.

Rezultatele satisfacatoare ale Coca-Cola vin la doar o zi dupa ce rivalul sau, PepsiCo, a anuntat ca are in plan sa restructureze 3.300 de angajati si sa inchida sase fabrici. Pepsi a inregistrat o scadere de 9,5% a profitului in cel de-al treilea trimestru al anului.

Sursa: USA Today