Anunțul momentului pentru șoferii din România. Acest lucru este complet interzis. Codul Rutier 2022 prevede sancțiuni aspre pentru cei care comit această greșeală în trafic. Amenzile pot ajunge chiar și până la 4.500 de lei, arată legea.
Noul Cod Rutier 2022 aduce o serie de modificări și totodată înăsprește anumite sancțiuni. În acest sens, șoferii trebuie să știe că anumite greșeli făcute în trafic pot duce la amenzi usturătoare și totodată îi pot lăsa și fără permis de conducere.
Conform Codului Rutier 2022, șoferilor le este interzis să traverseze linia de cale ferată în afara pasajului de nivel. Cei care comit această greșeală în trafic pot fi arestați și totodată, pot primi amenzi usturătoare.
Menționăm faptul că această regulă vine în ciuda faptului că în România există o mulțime de căi ferate dezafectate, dar pe care nimeni nu le-a demontat.
Modificările Codului Rutier 2022 pe care șoferii trebuie să le știe
În ceea ce privește sancțiunile, șoferii care încalcă legea riscă să fie amendați cu sume cuprinse între 3.000 și 3.750 de lei. Există și sancțiuni mai aspre, mai exact, șoferul poate fi obligat să depună muncă neremunerată în folosul comunității pentru o durată de 20-30 de ore, conform Codului Rutier.
În același timp, în funcție de caz, șoferul care a încălcat legislația rutieră mai poate fi arestat contravențional pe un termen de 15 zile și totodată, va rămâne și fără permis de conducere pentru o perioadă de șase luni.
Mai exact, în această situație șoferul riscă o amendă între 3.000-3.750 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de la 20 la 30 de ore, mai arată Codul Rutier 2022.
Această greșeală te poate lăsa fără permis de conducere pentru 3 ani de zile
În funcție de gravitatea situației, amenzile pot fi și mai mari, iar timpul de lucru în folosul comunității crește și el. Mai exact, conform Codului Rutier șoferul care încalcă dispozițiile art. 237.1 şi 237.2, care a generat riscul producerii unui accident de circulație poate să fie amendat cu sume cuprinse între 3750-4500 de lei.
Totodată, șoferul riscă să fie obligat să execute și muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de la 40 la 60 de ore. La fel ca și în situația menționată anterior, șoferul poate primi și arest contravențional pe un termen de 15 zile.
Pe de altă parte, în cazul în care șoferul generează riscul producerii unui accident rutier, acesta va rămâne fără permis de conducere pe un termen de 2 sau chiar 3 ani de zile, mai arată Codul Rutier 2022.