După producerea accidentului, acel șofer a fost testat și ulterior transportat la Spitalul Municipal Sebeș pentru recoltarea probelor biologice. Potrivit documentelor din dosar, acesta avea o alcoolemie extrem de ridicată, de 3,40 g/l alcool pur în sânge, un nivel care indică o stare avansată de ebrietate.
Instanța a dispus următoarele sancțiuni pentru șofer
Cod Rutier 2024. În drumul spre spital, bărbatul a încercat să scape de consecințele legale prin oferirea repetată de mită polițiștilor. Acesta le-a promis sume de bani din ce în ce mai mari, începând cu 1.000 de euro și ajungând la 10.000 de euro, cerându-le să-l „lase în pace.”
Polițiștii au refuzat mita și au sesizat fapta autorităților competente, ceea ce a dus la deschiderea unui dosar penal împotriva șoferului pentru tentativă de dare de mită, pe lângă acuzațiile legate de conducerea sub influența alcoolului.
În fața probelor și după un acord de recunoaștere încheiat cu procurorii, inculpatul și-a recunoscut faptele. Instanța a dispus următoarele sancțiuni:
- 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere stabilit de instanță;
- Interdicția de a conduce vehicule pe o perioadă de doi ani;
- 60 de zile de muncă în folosul comunității, într-o instituție publică desemnată ulterior.
Procurorul a reținut următoarele
Cod Rutier 2024. În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorul a reținut următoarele:
„La data de 12.08.2024, în jurul orei 14:46, inculpatul a condus autoturismul pe autostrada A1 având o îmbibaţie de 3,40 g/l alcool pur în sânge şi a intrat în coliziune cu un scuar de delimitare a intersecţiei dinspre autostrada A1 cu DN7.
În cursul zilei de 12.08.2024, fiind identificat în trafic, pe autostrada A1, în calitate de conducător auto, după testarea cu etilotestul şi în timp ce se deplasa împreună cu agenţii de poliţie înspre Spitalul Municipal Sebeş în vederea recoltării de probe biologice, inculpatul le-a promis acestora în mod insistent şi repetat sume de bani (1.000 Euro, 2.000 Euro, 10.000 Euro) pentru ca aceştia să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu şi să nu întreprindă demersurile legale generate de conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
În prezenţa avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaşte săvârşirea infracţiunilor pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, acceptă încadrarea juridică şi este de acord cu stabilirea pedepsei rezultante de 2 ani şi 6 luni închisoare, care urmează să fie suspendată sub supraveghere în baza dispoziţiilor art. 91 Cod penal pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni”.