Codul Rutier. Chiar dacă pentru unii șofatul este ca mersul pe bicicletă implică totuși o atenție sporită și cunoașterea tuturor regulilor de circulație. Această manevră a dat bătăi de cap conducătorilor auto. Când ai voie să execuți genul acesta de manevră în trafic?
Regulile cu privire la circulația cu mașina pe linia de tramvai ridică semne de întrebare în rândul șoferilor. Însă, încălcarea acestor reguli poate atrage după sine contravenții rutiere serioase. Toți conducătorii trebuie să știe când să execute această manevră.
Încă de la începutul noului an, a existat un astfel de incident. Se pare că un șofer de BMW nu a lăsat calea liberă tramvaiului și s-a certat cu vatmanul chiar pe linia pe care circula, în zona Pieței Chirigiu, din Capitală. Episodul a fost surprins în câteva fotografii care au ajuns virale în mediul online.
Există totuși anumite condiții în care este permisă circularea pe linia de tramvai.
Când pot circula șoferii pe linia de tramvai?
Potrivit regulamentului, conducătorii auto au obligația să lase liberă calea tramvaiului, mai ales la apropierea acestuia. Circulația pe linia de tramvai este posibilă atunci când situația o dictează și dacă bulevardul pe care se află are maximum două benzi de circulație pe sens.
De asemenea, pe arterele cu una sau două benzi pe sens, șoferii pot să circule pe linia de tramvai, câtă vreme nu vor perturba mersul mijloacelor de transport în comun și refugiile pentru acestea, special amenajate.
Atunci când bulevardul are trei benzi de circulație, dar prima este ocupată de mașini parcate, regulamentul spune că șoferii nu pot pătrunde pe șinele tramvaiului, pentru că se consideră că mașinile de pe prima bandă de mers sunt parcate neregulamentar. Astfel că, toți șoferii acelor mașini vor fi sancționați.