Codul rutier se modifică. Șoferii nu mai au scăpare. Vor fi monitorizați video constant

mașini, șoferi

SURSA FOTO: Dreamstime

Avertisment pentru șoferi. Înregistrările video cu șoferii agresivi pot fi folosite de Poliția Rutieră pentru a sancționa cu amenzi. Măsura se aplică de luni, 28 octombrie. Un fost șef al instituție a oferit mai multe informații.

Începând de luni, 28 octombrie, înregistrările video cu șoferi agresivi pot fi folosite de Poliția Rutieră pentru a sancționa cu amenzi. Despre acest subiect a vorbit un fost șef al instituției, care a criticat platforma respectivă.

Înregistrările video cu șoferi agresivi pot fi folosite de Poliția Rutieră

Fostul șef al Poliției Rutiere în perioada 2009-2014, Lucian Diniţă, spune că platforma a fost făcută „pe repede înainte, pe genunchi”.

De asemenea, el subliniază că prezența polițiștilor în trafic ar avea un impact mult mai mare.

Folosirea imaginilor capturate de camere de bord sau de supraveghere va fi complicată în România

Lucian Diniţă explică și  de ce folosirea imaginilor capturate de camere de bord sau de supraveghere va fi complicată în România.

Mai precis, șoferii „agresivi vizați și împotriva cărora ar trebui să se ia măsuri vor face fără îndoială contestații în instanță”, spune fostul șef de la Poliția Rutieră.

Ulterior, acest fapt va aglomera și mai mult instanțele civile.

„Șoferii agresivi vizați și împotriva cărora ar trebui să se ia măsuri vor face fără îndoială contestații în instanță. Iar acest fapt va aglomera și mai mult instanțele civile. Agresivitatea în trafic este sport național în România. Ar fi fost mai eficient dacă ar fi fost scoși polițiștii pe străzi decât să stai să aștepți sesizări pe o platformă privind șoferii agresivi”, a declarat Lucian Diniță pentru Adevărul.

SURSA FOTO: Dreamstime

Utilitatea aplicației va fi foarte redusă

Fostul șef al Poliției Rutiere în perioada 2009-2014 este de părere că utilitatea aplicației va fi foarte redusă. Mai mult, el a criticat și modificările frecvente ale Codului Rutier.

El subliniază că „nu se poate face o platformă pe repede înainte, pe genunchi, doar ca să ne dăm mari”.

„Nu se poate face o platformă pe repede înainte, pe genunchi, doar ca să ne dăm mari. Iar asta face parte dintr-o strategie de modificare a Codului Rutier de la o săptămână la alta, doar – doar le mai iau fața românilor și îi mai deturnează de la gândurile lor cotidiene. A șofa în România e sport extrem. Nu știi când ai plecat de acasă în ce condiții ajungi înapoi. Sunt prea mulți nebuni în trafic. Cred că aplicația va fi utilă în procent de maximum 5%”, a mai spus fostul șef al Poliției Rutiere pentru sursa menționată.