"Pe plan local, adopţia de aplicaţii mobile de business este abia la început, însă se observă un interes tot mai mare atât din partea companiilor private, cât şi a celor de stat, care adoptă astfel de soluţii în special din nevoia ca angajaţii să fie permanent conectaţi la activitatea companiei. Trendul este mult mai vizibil în Statele Unite sau vestul Europei, însă cu siguranţă vom asista la un boom al aplicaţiilor mobile de business şi în această parte a continentului”, a declarat Valentin Tomşa, directorul general al SAP România.
Printre principalele motive pentru care organizaţiile adoptă aplicaţii mobile de business se numără creşterea gradului de accesibilitate la datele din cadrul companiei, în principal pentru factorii de decizie, flexibilizarea şi eficientizarea timpului de lucru al acestora, dar şi gestionarea rapidă a situaţiilor de criză în baza informaţiilor furnizate în timp real.
„Acordăm o atenţie specială segmentului de business iar în acest sens, pe lângă performanţă, asigurăm şi o securitate sporită în ceea ce priveşte datele personale ale utilizatorilor. Parteneriatul nostru cu SAP a avut drept rezultat dezvoltarea unor soluţii optimizate pentru dispozitivele Samsung, ce oferă o gestiune mult mai uşoară şi mai sigură a datelor. Suntem încrezători că acestă colaborare va aduce mai multă eficienţă şi flexibilitate pentru orice business care apelează la serviciile oferite de noi”, a declarat Sorin Manea, Telecom Division Manager în cadrul Samsung Electronics România.
Potrivit propriilor estimărilor, printre cele mai utilizate aplicaţii mobile de business pe plan local se numără SAP Financial Fact Sheet şi SAP BusinessObjects Explorer, care furnizează analize ample de date în timp real, SAP Pay Approval, dedicată autorizării de plăţi sau SAP Leave Request, pentru eliberarea şi aprobarea cererilor de concediu.