Această stațiune din România a devenit celebră pe Netflix! Țara noastră are multe locuri fascinante. Cu toate acestea, nu sunt puse în valoare așa cum ar merita.
Stațiunea Colibița, celebră pe Netflix
Charlie Ottley, producătorul documentarului „Flavours of Romania”, a descoperit „comoara” cunoscută sub numele de stațiunea Colibița.
„Ziua de astăzi este o mare descătușare pentru mine și pentru echipa mea, la capătul a mai mult de un an de când am pornit la drum pentru realizarea acestui nou sezon. A fost greu, dar a meritat. După toți acești ani România încă mă surprinde, de cele mai multe ori într-un mod foarte plăcut.
Avem tradiții, cultură gastronomică, costume unice, peisaje care-ți taie respirația și oameni cu povesti fascinante. Filmările au fost realizate în premieră cu un anumit tip de drone. Pe lângă noi locuri vizitate, am căutat să și revin în anumite decoruri în care am mai fost, tocmai pentru a vedea cum au evoluat sau involuat în ultimii ani.
A durat mai mult decât ne-am așteptat, însă m-am bucurat, mai ales că România este o țară a tuturor celor patru anotimpuri”, a declarat el, la premiera serialului documentar.
Unde este Colibița?
Colibița este un sat în comuna Bistrița Bârgăului, din județul Bistrița-Năsăud. Așezată pe Valea Bistriței, între Munții Bârgău și Munții Călimani, localitatea se găsește pe malul lacului Colibița, cunoscut și sub denumirea de „Marea de la Munte”.
Lacul Colibița ocupă o suprafață de 270 de hectare, având o lungime de 13 kilometri și fiind situat la o altitudine de 900 de metri.
Cu mulți ani în urmă, stațiunea ocupa locul actual al lacului cu același nume.
România i-a cucerit pe producătorii străini
Putem spune că România i-a cucerit pe producătorii străini. Anumite atracții turistice au atras atenția companiilor americane, cum ar fi Netflix și Hallmark. Unele locuri din țara noastră au fost deja alese pentru filmările unor producții americane. Iar acestea ar putea include și seriale speciale de Crăciun.
De exemplu, filmul „Christmas Prince” de pe Netflix a fost realizat în România. De asemenea, producții precum „Crăciun la palat”, „Un Crăciun regal”, „O coroană de Crăciun”, „O prințesă de Crăciun”, „Royal Matchmaker” și „Prințul Crăciunului” de pe Hallmark au avut filmări în această țară.
Printre atracțiile turistice care au atras regizorii americani se numără Palatul Snagov, Castelul Peleș, Castelul Bran, Palatul Cotroceni, Ateneul Român și Parcul Herăstrău.
Potrivit Castel Film Studio, „în decursul anilor, Bucureștiul a devenit o destinație populară pentru filmările de Crăciun”.
Stațiunea Buziaș a devenit faimoasă
România a câștigat apreciere la nivel european datorită diversității sale peisagistice. Având toate formele de relief, experimentând toate cele patru anotimpuri și fiind înzestrată cu o vegetație bogată, țara noastră a devenit cunoscută pentru frumusețea sa încă din vremea împăraților.
La fel cum este cazul stațiunii balneare Buziaș, situată în orașul Buziaș, județul Timiș, aceasta a fost menționată în documente încă din secolele XIV – XV. Statutul de localitate balneară i-a fost conferit în secolul XIX. Mai multe puteți afla aici.