Preţul locuinţelor din Capitală a stagnat în luna octombrie faţă de lunile precedente, semn care anunţă sfârşitul injecţiei de încredere şi acces la o sursă de creditare mult mai bună decât cele ale sectorului privat, susţin specialiştii Colliers International care au elaborat BREI, indicele care urmăreşte evoluţia preţului la locuinţele vechi şi noi din Bucureşti. „Sectoarele Bucureştiului s-au împărţit în două tabere distincte, una a creşterilor şi una a
Preţul locuinţelor din Capitală a stagnat în luna octombrie faţă de lunile precedente, semn care anunţă sfârşitul injecţiei de încredere şi acces la o sursă de creditare mult mai bună decât cele ale sectorului privat, susţin specialiştii Colliers International care au elaborat BREI, indicele care urmăreşte evoluţia preţului la locuinţele vechi şi noi din Bucureşti.
„Sectoarele Bucureştiului s-au împărţit în două tabere distincte, una a creşterilor şi una a scăderilor. Totuşi nici de o parte, nici de alta nu s-au înregistrat diferenţe mari faţă de luna precedentă, mai degrabă octombrie 2009 putând fi caracterizată ca o lună de stagnare, cu uşoare nuanţe de creştere sau scădere, în funcţie de sector“, au declarat consultanţii companiei.
Preţul mediu pe metru pătrat al unui apartament vechi situat în Sectorul 1 se situează în luna octombrie la 1.565 de euro, cel mai ridicat din Capitală. Pe locul doi se plasează Sectorul 4, unde preţul mediu este de 1.296 de euro/mp, urmat de Sectorul 5 unde locuinţele se vând la un preţ mediu de 1.204 euro/mp.
În Sectorul 3 preţul a atins pragul de 1.132 euro/mp, în Sectorul 2 de 1.040 de euro/mp şi în Sectorul 6 media de preţ este de 967 euro/mp.
Variaţiile de preţ faţă de luna septembrie a acestui an sunt cuprinse între -3% şi +2%, iar în comparaţie cu acum şase luni, variaţiile sunt cuprinse între -2% şi +6%.
La nivelul locuinţelor noi, preţul mediu este de 1.647 de euro/mp, similar cu cel din luna septembrie.
BREI pe Sectoare (euro/mp)
SURSA: Colliers International