Un ieșean a fost victima unui jaf comis chiar de către prietenul cu care petrecuse. Victima este un ofițer în rezervă al SPP. El a reușit în cele din urmă să-și recupereze servieta conținând o sumă în valoare de jumătate de milion de lei, pe care o păstra pe balcon.
Un ofițer SPP a fost jefuit
La data de 18 iunie 2022, colonelul (r) SPP Adrian Costin și fiul său au participat la un grătar în Voinești, organizat de prietenul lor, Constantin Fulger Gangal.
Potrivit ziaruldeiasi.ro, spre miezul nopții, au decis să meargă împreună la clubul Nish Nuba din zona Ciric. Înainte de a ajunge la club, au trecut prin locuința colonelului. Aici, Gangal i-a solicitat un împrumut de 7.000 de lei. Adrian Costin a ieșit pe balcon, unde ținea într-o servieta aproximativ 520.000 de lei, proveniți din vânzarea unui imobil și economii personale.
A dat banii lui Gangal, dezvăluind astfel locul unde își ținea banii fostul ofițer. După petrecerea la club, ei s-au întors la domiciliul lui Adrian Costin doar pentru a pleca din nou, de data aceasta către un cazino, într-un taxi însoțit de ofițer, Gangal și un prieten al acestuia.
Pe drum, Adrian Costin le-a comunicat însoțitorilor că a uitat să încuie ușa apartamentului său. Deși i s-a sugerat să se întoarcă pentru a face acest lucru, din motive superstițioase, nu a făcut-o, lăsându-l pe Gangal să se ocupe de închiderea ușii. Ajunși la cazino, Gangal l-a lăsat pe Adrian Costin să intre, iar el și prietenul său au părăsit locația cu același taxi.
Gangal a pătruns în apartament
Odată ajunși la blocul unde locuia colonelul SPP, cei doi au solicitat taximetristului să-i aștepte. Gangal a intrat în apartament, a luat servieta și a ieșit imediat. Ambii au urcat în alt taxi și au plecat, lăsându-l pe primul taximetrist să aștepte în zadar.
Mai târziu, taximetristul l-a sunat pe Adrian Costin și i-a informat că s-a întors cu cei doi prieteni, care nu au achitat cursa. Colonelul a plătit taxa, s-a întors acasă și s-a culcat. Abia a doua zi, în seara aceea, a constatat că servieta cu banii dispăruse de pe balcon.
Două zile mai târziu, fiul lui Adrian Costin s-a întâlnit cu Gangal și i-a comunicat că tatăl său îl suspectează că ar fi autorul furtului de bani. Gangal a replicat afirmând că adevăratul vinovat ar fi fost un văr de-al său.
În aceeași zi, polițiștii au efectuat percheziții în diverse proprietăți. Acestea aparțineau sau erau utilizate de către Gangal, în speranța găsirii sumei furate. Cu toate acestea, au fost găsiți doar 6.680 de lei, 10 euro și doi dolari. Vinovăția lui Gangal a fost stabilită prin corelarea altor probe și a mărturiilor. Acesta a fost trimis în judecată pentru furt calificat.
Banii au fost recuperați
Ulterior, cei 513.000 de lei au fost recuperati de către Adrian Costin direct de la Gangal. Iar o declarație notarială care atestă acest fapt a fost depusă în dosar. Recuperarea sumei a fost principalul argument prezentat de către magistrați pentru a nu îl condamna pe Gangal la închisoare.
Judecătorii au luat în considerare faptul că la 27 de ani, Gangal nu avea nicio sursă legală de venituri și nu avea antecedente penale, chiar dacă era cercetat în alt dosar.
Magistrații au decis să-l condamne pe Gangal la o pedeapsă de 2 ani și 3 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. De asemenea, Gangal a fost obligat să plătească 6.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare.
În plus, acesta va trebui să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității pe durata termenului de încercare. Sentința Judecătoriei, pronunțată în prag de Anul Nou, poate fi contestată prin apel.