Printre proiectele majore ale companiei în România se numără cel mai pare parc eolian pe uscat din Europa, construit la Fântănele – Cogealac pentru CEZ România, una dintre cele mai mari centrale cu ciclu combinat din România construită pentru OMV Petrom la rafinăria de la Brazi şi unitatea de îmbuteliere a Coca-Cola România din Ploieşti echipată cu tehnologie de cogenerare GE.
O altă investiţie de milioane de dolari realizată de GE în România este fabrica GE Aviation -– Unison Engine Components – înfiinţată în 2002. "Fabrica este dotată cu cele mai avansate echipamente de producţie din Europa şi are aproximativ 100 de specialişti, oferind o capacitate extinsă de producţie pentru familiile de motoare cu reacţie comerciale CFM56 şi CF34. În prezent, peste 50% din producţia globală pentru aceste două linii de motoare este acoperită cu piese produse în România", a declarat Cristian Colțeanu, președinte și CEO al GE pentru România, Bulgaria și Republica Moldova.
În 2013, prin divizia GE Oil & Gas, GE a achiziţionat Lufkin, o companie de renume mondial, care furnizează clienţilor industriali echipamente de mare precizie pentru câmpurile petroliere şi produse pentru alimentarea cu energie. Facilitatea greenfield din Ploieşti are aproape 400 de angajaţi şi producţia, în proporţie de aproximativ 90%, deserveşte pieţe din peste 20 de ţări. "Analizăm posibilitatea de a extinde producţia fabricii Lukfin cu echipament offshore, având în vedere, de exemplu, resursele Mării Negre", a subliniat Cristian Colțeanu. Potrivit acestuia, fabrica de componente pentru aeronave din Bucureşti va livra piese pentru noul motor cu reacţie GEnx şi va acoperi 50% din cererea globală de componente necesare pentru producţia de combustori pentru noile motoare de aeronave LEAP până în 2016, motoare care vor fi folosite pentru avioanele Boeing, Airbus şi COMAC.