Cu toate acestea, există o serie de alte alternative cu sosuri care pot fi turnate peste piureul de cartofi. Un sos aromat și delicios poate duce acest preparat atât de iubit într-o dimensiune cu totul nouă, arată Tastingtable.

Unt de usturoi

Există un motiv pentru care ne place să punem unt în cartofi: pentru că aceștia sunt săraci în grăsimi. De fapt, sunt legume bogate în carbohidrați și amidon. După ce ați aromatizat piureul de cartofi după plac, creați unt de usturoi cu trei ingrediente pentru a se topi deasupra. Apoi amestecați untul sărat, usturoiul presat și o plantă la alegere. Pătrunjelul este o alegere clasică, oferind o aromă proaspătă și piperată, în timp ce arpagicul și ceaiul verde pot oferi o dulceață subtilă. Utilizați un mixer pentru a combina ingredientele și lăsați-le să se odihnească pentru a permite usturoiului să infuzeze untul.

Sos Alfredo

Sosul Alfredo nu este doar pentru paste. Un sos Alfredo se face din smântână, făină, brânză, usturoi, unt, sare, piper și pătrunjel proaspăt. Este unul dintre cele mai reconfortante sosuri pentru paste, așa că de ce să nu-l asortați acum și cu piureul de cartofi? Rezultatul va fi uimitor!

Marinara

Sosul marinara este asociat cu pastele. Dar există și o altă modalitate de a folosi sosul marinara dulce și acidulat pentru a îmbunătăți mâncarea. Încercați să stropiți sosul marinara peste piureul de cartofi. Nu e nimic ciudat în acest amestec, dacă vă gândiți că o combinație asemănătoare este cea dintre cartofii prăjiți și ketchup. Roșiile oferă un contrast acidulat și dulce aromelor de amidon ale cartofilor.

Aioli

Aioli este un sos caracteristic regiunii franceze Provence, deși este utilizat pe scară largă în Spania și Italia. Ca multe alte sosuri, Aioli este o emulsie, cu uleiul de măsline descompus cu oțet sau, mai des, cu suc de lămâie. Aioli trebuie să fie gros și onctuos, aproape până la punctul în care lingurița va sta în el vertical. Puteți combina aioli cu piureul de cartofi.

Pesto

Piureul de cartofi poate deveni mai colorat adăugând acest sos îndrăzneț, care nu numai că aduce o aromă specială, dar poate contribui și din punct de vedere estetic la acest preparat. Dacă ați optat întotdeauna pentru versiunea din magazin, acum puteți să faceți propriul pesto de busuioc. Folosiți ingrediente de bază precum usturoiul, busuiocul proaspăt, sucul de lămâie, sarea și uleiul de măsline. Experimentați cu alte ierburi și legume cu frunze verzi, cum ar fi pătrunjelul, kale și rucola. Deoarece cartofii au o aromă blândă, iar pesto-ul este atât de puternic, luați în considerare să folosiți o picătură din acest sos. Adăugați ulei de măsline extravirgin suplimentar pentru a-l dilua.

Sos de brânză albastră

Deși brânzeturile cu mucegai nu sunt pe gustul multora, dressingul cu brânză albastră pare să fie acceptat deoarece este mai ușor. Acest lucru se datorează faptului că ingrediente precum maioneza au un efect de îndulcire, făcând sosul mai cremos, nu înțepător. O modalitate excelentă de a controla intensitatea dressingului cu brânză albastră este să-l faceți acasă. Nu uitați să adăugați câteva firimituri de brânză brie ca garnitură, pancetta crocantă sau bacon tocat.

Sos Romesco

Sosul Romesco este mult mai puțin popular decât marinara sau pesto, dar e la fel de delicios. Este făcut, de obicei, dintr-o bază de ardei prăjiți, dulci sau picanți, roșii, usturoi, ulei de măsline, oțet și migdale. Acestea tind să facă sosul cremos, în timp ce ardeii prăjiți adaugă o dulceață plăcută.