Comerţul electronic cu card bancar a crescut cu 70% în T1

În primul trimestru din 2010, volumul tranzacţiilor online cu card bancar din România s-a ridicat la 31,85 de milioane de euro, în creştere cu 70% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor furnizate de Romcard. În primele trei luni ale anului s-au procesat 603.437 de tranzacţii online, iar 575.000 dintre acestea au fost procesate prin platforma ePayment, la o valoare de 30,25 de milioane de euro. „Aceste rezultate sunt încurajatoare pentru piaţa româneas

În primul trimestru din 2010, volumul tranzacţiilor online cu card bancar din România s-a ridicat la 31,85 de milioane de euro, în creştere cu 70% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor furnizate de Romcard.

În primele trei luni ale anului s-au procesat 603.437 de tranzacţii online, iar 575.000 dintre acestea au fost procesate prin platforma ePayment, la o valoare de 30,25 de milioane de euro.

„Aceste rezultate sunt încurajatoare pentru piaţa românească de comerţ electronic. Deşi estimările iniţiale indicau o creştere moderată, acest prim trimestru a început în forţă, prin intrarea unor noi jucători în mediul online. Comerţul electronic rămâne în continuare un domeniu cu potenţial de creştere,” a declarat Carmen Sebe, CEO al GECAD ePayment.

În primele trei luni ale lui 2010 valoarea medie a unei tranzacţii a fost de 52 de euro, în scădere faţă de perioada similară a anului trecut, când valoarea înregistrată a fost de 77 de euro. Această valoare este explicată, pe de o parte, de intrarea unor noi jucători cu produse şi servicii cu valori mai mici, dar şi de faptul că majoritatea firmelor şi magazinelor online au oferit promoţii.

Cele mai comercializate produse online în această perioadă fac parte din categoriile: telecom, turism, servicii, plata utilităţilor, etail şi divertisment. Cea mai spectaculoasă creştere a numărului de tranzacţii s-a înregistrat în domeniul turismului – cu 270% mai mult faţă de anul trecut.  O evoluţie bună au înregistrat si domeniile telecom, plata utilităţilor şi divertisment unde, comparativ cu anul trecut, numărul tranzacţiilor a crescut cu 230%, 178% şi respectiv 160%.

SURSA: GECAD