Comisia juridică aprobă percheziția în cazul lui Nelu Tătaru
Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat, luni, raport favorabil pentru încuviințarea percheziției informatice și domiciliare în cazul deputatului Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită.
Decizia a fost luată în unanimitate, conform președintelui Comisiei, Alina Tănăsescu (PSD).
„În unanimitate de voturi, membrii Comisiei juridice au dat un raport de încuviințare a cererii de percheziție informatică și domiciliară a domnului deputat”, a anunțat Tănăsescu.
Declarațiile fostului ministru al Sănătății
Înainte de ședința Comisiei, Nelu Tătaru a susținut că este nevinovat și că nu a primit niciodată bani de la pacienți. Acesta a afirmat că dorește ca justiția să-și urmeze cursul corect și că este convins că nu a făcut nimic ilegal. Tătaru a menționat că majoritatea timpului său este petrecut în spital, unde își desfășoară activitatea de medic.
„Nu vreau decât să se facă dreptate. Sunt nevinovat. Nu am primit niciun ban. Ieri am văzut prima dată dosarul. Nu am atins niciun ban, au fost niște provocări. Nu am acceptat bani”, a declarat Tătaru.
După raportul Comisiei juridice, plenul Camerei Deputaților va dezbate și vota cererea de ridicare a imunității parlamentare a deputatului Nelu Tătaru. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a trimis deja cererea pentru încuviințarea percheziției informatice și domiciliare în cazul acestuia, acțiune necesară în cadrul anchetei DNA.
Reacția PSD și PNL în cazul fostului ministru
Atât PSD, cât și PNL au reacționat rapid în cazul Tătaru. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că parlamentarii social-democrați vor vota pentru ridicarea imunității deputatului PNL.
De asemenea, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a confirmat că Nelu Tătaru a fost eliberat din funcția de președinte al filialei PNL Vaslui și din conducerea Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, în urma acuzațiilor care i se aduc.
Procurorii DNA l-au pus pe Nelu Tătaru sub urmărire penală joia trecută. Deputatul este acuzat că ar fi primit mită, ca medic, sub forma unor sume de bani cuprinse între 100 și 500 de lei, precum și bunuri alimentare. Ancheta continuă, iar decizia finală privind perchezițiile și ridicarea imunității parlamentare urmează să fie luată în plenul Camerei Deputaților.