Concedierile vor avea loc ‘în etape, începând din această săptămână’, a precizat purtătoarea de cuvânt Hana Hejskova, într-un comunicat. CSA, deţinută în proporţie de 95% de statul ceh, are angajaţi în jur de 340 de piloţi.

Personalul concediat va putea candida pentru posturile vacante din cadrul Holidays Czech Airlines, filiala CSA specializată în zboruri charter, dar unde salariile vor fi semnificativ mai mici. Filip Gaspar, purtător de cuvânt al Asociaţiei cehe a piloţilor civili, a declarat că sindicatul are în vedere declanşarea unei greve.

CSA anunţase la 24 noiembrie transferul a 11 aparate de zbor, din totalul de 30, către Holiday Czech Airlines, măsură faţă de care piloţii au protestat, zeci dintre ei luându-şi concedii medicale la sfârşitul săptămânii trecute.Premierul ceh Petr Necas a declarat săptămâna trecută că CSA se găseşte ‘la limita existenţei’ din cauza problemelor financiare.Compania CSA, membră a alianţei comerciale SkyTeam, a înregistrat anul trecut pierderi operaţionale de 43,4 milioane de euro. O tentativă de privatizare a eşuat în urmă cu doi ani.
SURSA: Agerpres