Joi, titlurile Nintendo au înregistrat la Bursa din Tokyo un avans de 16%, astfel încât de la închiderea şedinţei de tranzacţionare de vineri creşterea generală este de 56%.
Nintendo, care a dezvoltat şi jocul Super Mario, se bazează în mod tradiţional pe vânzările consolelor de jocuri. Totuşi, acestea au încetinit în ultimii ani deoarece din ce în ce mai mulţi oameni preferă să joace online şi pe dispozitive portabile.
Disponibil în SUA, Australia şi Noua Zeelandă de săptămâna trecută, jocul Pokemon Go a ajuns oficial şi în Europa, începând de miercuri putând fi descărcat în Germania, iar în zilele următoare şi în alte ţări europene.
Acest decalaj nu i-a împiedicat însă pe europeni să facă parte din cei care până acum au descărcat de peste şapte milioane de ori acest joc lansat săptămâna trecută de Nintendo. Pasionaţii europeni de jocuri puteau să descarce direct aplicaţia pretinzând că sunt domiciliaţi în una din primele trei ţări unde a fost lansat jocul.
Pokemon Go este un joc gratuit, care implică găsirea şi capturarea de personaje virtuale Pokemon în diferite locuri din viaţa reală. Practic utilizatorii se mută din jocul digital în lumea fizică, prin intermediul camerei smartphone-ului lor, făcându-i să descopere locaţii în viaţa reală unde pot găsi, face schimb şi lupta cu pokemoni.
Pokemon Go a generat deja venituri de mai multe milioane de dolari. Jocul în sine este gratuit însă utilizatorul este stimulat să bage mâna în buzunar dacă vrea să adauge anumite funcţii suplimentare, de exemplu pentru a cumpăra alimente pentru hrana monştrilor capturaţi.
Aplicaţia, dezvoltată de Niantic Inc, start-up intern al Google-Alphabet, împreună cu Nintendo Co Ltd şi Pokémon Company International, a fost lansată în Statele Unite, Noua Zeelandă şi Australia la 7 iulie. În mai puţin de o săptămână, a devenit una dintre aplicaţiile cele mai descărcate de pe Android Magazin Play. Pokémon GO are mai multe facilităţi decât Tinder, iar utilizatorii petrec mai mult timp pe acest joc decât pe WhatsApp, Instagram, Snapchat sau Facebook Messenger, potrivit unui studiu SimilarWeb.
Numele Pokemon este o abreviere a cuvintelor Pocket Monsters, ce în traducere înseamnă ''monştrii de buzunar''. AGERPRES