Conform comunicatului CME, la care a fost şef Adrian Sârbu până în august 2013, grupul a realizat un venit net trimestrial de 135,8 milioane de dolari, în scădere faţă de perioada similară a anului trecut (140,1 milioane de dolari). Pierderea netă trimestrială s-a ridicat la 23,3 milioane de dolari, faţă de cele 32,6 milioane de dolari cât fusese în perioada similară a anului trecut.

Venitul net la 9 luni a fost de 453,1 milioane de dolari, în scădere faţă de perioada similară a lui 2012 când se ridicaseră la 518,7 milioane de dolari.

Pierderea netă la 9 luni a explodat la 173,3 milioane de dolari, faţă de cele 43,3 milioane de dolari, în primele 9 luni ale lui 2012.
Citeşte şi Mutarea de 30 mil. euro a lui Adrian Sârbu UPDATE: Acţiunile CME în cădere liberă după ce firma a anunţat că are nevoie de capital

cţiunile grupului Central European Media Enterprises (CME), proprietarul ProTV, au înregistrat miercuri o cădere de aproape 60%, după ce compania a avertizat că ar putea să aibă probleme în rambursarea datoriilor fără capital suplimentar, transmite Bloomberg.

În jurul orei 12.40 p.m., la bursa de la New York acţiunile CME înregistrau o scădere de 55% până la 2,76 dolari pe acţiune, cea mai mare scădere din ultimii 13 ani. De asemenea, randamentele pentru euroobligaţiunile cu scadenţa în luna septembrie 2016 au crescut cu 418 puncte de bază până la 13,84%, cea mai ridicată valoare din ultimele 18 luni. În acelaşi timp, pe bursa de la Praga acţiunile CME înregistrau la ora 14.16 GMT o scădere de 58% până la 57 de coroane per titlu.

Scăderea vine după ce CME, companie deţinută parţial de Time Warner Inc, a anunţat că evaluează mai multe opţiuni inclusiv finanţarea prin emiterea de datorii şi equity precum şi vânzarea de active pentru a-şi finanţa operaţiunile. De asemenea, compania înregistrată în insulele Bermude şi-a redus estimările pentru acest an după ce în al treilea trimestrul a înregistrat pierderi operaţionale.

‘Ne aşteptăm ca agenţiile de rating să reducă ratingul şi de asemenea ne aşteptăm la o emisiune de acţiuni care va avea ca efect diluarea participaţiilor actuale’, a declarat Pavel Ryska, analist la J&T Banka.

Michael Del Nin, co-Chief Executive Officer a declarat că acest nivel de performanţă al companiei este inacceptabil şi că se fac eforturi pentru îmbunătăţirea rezultatelor companiei.

Mandatul lui Sârbu la cârma CME tocmai fusese prelungit până în 2016 în primăvara acestui an. Sârbu ar fi urmat să primească acelaşi salariu, de 1,8 milioane de dolari pe an.

„Adrian Sârbu a jucat un rol decisiv în cadrul companiei pentru aproape două decenii. A început ca partener al CME în 1995, când compania a lansat postul PRO TV pe piaţa din România. Ulterior, din 2007 până în 2009, a ocupat funcţia de Chief Operating Officer al companiei. Din 2009 a fost Preşedinte şi CEO al CME”, se arăta în comunicatul CME.

Adrian Sârbu a declarat că este "mândru" că a făcut parte din CME pentru aproape 20 de ani şi că a contribuit la succesul neîntrerupt al companiei în această perioadă plină de provocări. "Este o organizaţie extraordinară, cu oameni foarte talentaţi. Sunt încrezător în succesul companiei şi în viitor. Misiunea mea la CME a fost îndeplinită", spune Sârbu, citat în comunicat.

Adrian Sârbu va fi în continuare angajat CME până la 1 ianuarie 2014.
După demisia lui Sârbu, alţi doi şefi au decis să plece
După demisia din august a lui Adrian Sârbu, Central European Media Enterprises Ltd. (CME) a anunţat că directorul financiar şi Vice-Preşedintele au decis să plece şi ei din companie.
Astfel, David Sach, Chief Financial Officer, va părăsi compania pe data de 29 octombrie a acestui an, iar în locul lui va prelua funcţia de Director Financiar interimar cel care i-a fost adjunct.
Anthony Chhoy, Vice-Preşedintele CME, cel care se ocupa de Strategie şi Operaţiuni, şi-a dat de asemenea demisia şi va pleca din companie pe data de 15 noiembrie.
Cele două demisii, atât a Directorului Financiar cât şi cea a Vice-Preşedintelui, vin la doar două luni după demisia lui Adrian Sârbu, care deţinea în CME atât funcţia de Director cât şi pe cea de Preşedinte.