În acelaşi timp, S&P a confirmat ratingul pe termen lung "B" atribuit CME.

"Revizuirea perspectivei reflectă punctul nostru de vedere cu privire la posibilitatea crescută ca lichiditatea CME să se deterioreze în următoarele trimestre, având în vedere faptul că obligaţiunile companiei ajung la maturitatea precum şi riscurile de volatilitate a veniturilor ca urmare a perspectivelor economice slabe în Europa", se arată în comunicatul agenţiei.

S&P estimează că mediul macroeconomic dificil din Europa şi posibilitatea crescută sa unei duble recesiuni pun unele riscuri pe capacitatea CME de a-şi îmbunătăţi performanţele operaţionale în 2012.

Ratingurile CME sunt constrânse de nivelul slab al generării de lichidităţi şi gradul ridicat de îndatorare rezultat de pe urma achiziţiilor făcute în trecut. În plus, ratingurile reflectă gradul mare de concentrare a profitabilităţii CME pe un singur canal de televiziune din Cehia şi pe canalele de televiziune din România.

CME este o companie de televiziune cu operaţiuni în şapte state din Europa Centrală şi de Est, cu o populaţie agregată de aproximativ 97 milioane de persoane. În România, compania Pro TV include posturile de televiziune Pro TV, Acasă, Pro Cinema, Pro TV Internaţional, sport.ro şi MTV