Reprezentanții AT&T au informat sâmbătă, 30 martie, că investighează un set de date furat de hackeri. Informațiile respective au fost publicate pe „dark web” în urmă cu aproximativ două săptămâni.
Datele a milioane de utilizatori au fost furate de hackeri
Analiza preliminară arată că acest furt a afectat aproximativ 7,6 milioane de titulari de conturi curente şi 65,4 milioane foşti titulari de conturi, conform Reuters.
De asemenea, compania a spus că setul de date pare să fie din 2019 sau mai devreme. AT&T a declarat că nu are dovezi ale accesului neautorizat la sistemele sale ca urmare a incidentului.
Compania a subliniat că în momentul de ață nu se ştie dacă datele provin de la AT&T sau de la unul dintre furnizorii săi.
Totodată, AT&T a declarat că incidentul nu a avut un impact material asupra operaţiunilor sale. Potrivit companiei, sursa datelor este încă în curs de evaluare.
Reţeaua 5G a operatorului wireless acoperă aproximativ 290 de milioane de oameni din SUA
AT&T este în contact cu toţi cei afectaţi şi a resetat codurile de acces pentru 7,6 milioane de clienţi actuali.
Furnizorul american a spus și că va oferi monitorizarea creditului oriunde este cazul.
Sursa menționată amintește că reţeaua 5G a operatorului wireless acoperă aproximativ 290 de milioane de oameni din SUA.
În februarie, AT&T a avut o întrerupere a serviciilor sale care a întrerupt apelurile şi mesajele text pentru mii de utilizatori din SUA.
În urma incidentului de la momentul respectiv, au urmat mai multe investigaţii federale.
AT&T (n.red o abreviere a fostului său nume „American Telephone and Telegraph Company”) este o companie multinațională americană de telecomunicații cu sediul la Whitacre Tower în Downtown Dallas, Texas.
Este a patra cea mai mare companie de telecomunicație pe venit și cel mai mare operator de telefonie mobilă din Statele Unite.
Compania s-a aflat în 2023 pe locul 13 în clasamentul Fortune 500 al celor mai mari corporații din SUA, cu venituri de 120,7 miliarde de dolari.
Termenul de „Dark Web” face referire la anumite părți ale World Wide Web (WWW) al căror conținut nu este indexat de programele standard ale motoarelor de căutare web. Acestea sunt cunoscute și sub denumirile de „Deep Web”, „web-ul ascuns” sau „web-ul invizibil”.
Informaticianul Michael K. Bergman este creditat cu inventarea termenului în 2001 ca termen de indexare a căutărilor. Site-urile Deep Web pot fi accesate printr-un URL direct sau printr-o adresă IP.