În parteneriat cu departamentul ICT (Information and Communication Technology) al Ferrari, Kaspersky Lab a personalizat o soluţie endpoint pentru a răspunde nevoilor specifice ale companiei. Aceasta a fost dezvoltată pe parcursul a şase luni de teste riguroase de conformitate şi comparative cu alţi furnizori de securitate IT. Soluţia endpoint dezvoltată de Kaspersky Lab este instalată, în prezent, pe aproximativ 4.000 de computere, iar procesul de instalare va continua pe tot parcursul anului viitor pe un număr mai mare de dispozitive, pentru a acoperi toate echipamentele electronice Ferrari.

„Deşi activăm în domenii cu totul diferite, Kaspersky Lab împărtăşeşte cu Ferrari două caracteristici esenţiale – încercarea de a înainta la viteză maximă şi determinarea de a crea sinergii”, a comentat Eugene Kaspersky, CEO şi cofondatorul Kaspersky Lab. „Noi suntem un Ferrari al domeniului nostru – reacţionăm rapid la ameninţările care apar şi venim cu soluţii pentru ele, menţinându-ne în faţa competiţiei şi venind cu o abordare nouă şi originală pentru paradigma securităţii, în general. Asemeni sinergiilor din echipa de curse Ferrari Scuderia, unde cea mai bună şi inovatoare inginerie auto este utilizată de cei mai buni piloţi şi mecanici Formula 1, şi noi îmbinăm tehnologiile de top şi competenţele echipei noastre de elită de „piloţi” IT – experţi dezvoltatori, analişti etc”, a completat Eugene Kaspersky.

Acest proiect reprezintă un punct de reper unic pentru industrie, Ferrari având nevoi deosebite în ceea ce priveşte securitatea. Soluţia Kaspersky Lab va fi instalată nu doar pe computerele de birou, ci şi pe cele care controlează liniile de producţie, precum şi pe tabletele şi smartphone-urile angajaţilor. Ferrari a impus reguli de securitate IT foarte stricte pentru a proteja procesul de producţie şi pentru a asigura protecţia şoferilor în timpul curselor. Kaspersky Lab a furnizat o soluţie care îmbină uşurinţa în utilizare şi controlul total asupra sistemelor complexe.