Aproximativ 10 oferte au fost trimise, susţin sursele. Reprezentanţii fondurilor cu capital de risc TPG Capital şi Blackstone Group au refuzat să comenteze informaţia.

TeliaSonera AB, cel mai mare operator de telefonie din Suedia, a anunţat că a depus o ofertă indicativă.

Proprietarii Polkomtel, compania britanică de telefonie Vodafone Group Plc, producătorul de cupru KGHM Polska Miedz SA, compania de utilităţi PGE SA şi grupul petrolier PKN Orlen SA, au discutat săptămâna trecută cu potenţialii licitatori pentru a solicita oferte pentru runda iniţială care s-a încheiat luni.

TeliaSonera, care are divizii în Finlanda, Norvegia, Danemarca, Letonia, Lituania şi Estonia, precum şi o participaţie la operatorul rus MegaFon, vrea să transfere experienţa sa de construire a reţelei de telefonie mobilă şi servicii de date dacă va câştiga licitaţia pentru Polkomtel.

Compania poloneză are aproape 14 milioane de clienţi şi concurează cu Polska Telefonia Cyfrowa, deţinută de Deutsche Telekom AG, şi operatorul Orange, deţinut de France Telecom SA.

Analiştii de la compania Execution Noble spun că nu se aşteaptă ca France Telecom şi Deutsche Telekom să depună oferte pentru Polkomtel deoarece ambele companii sunt deja prezente în Polonia iar autorităţile de reglementare ar bloca probabil o astfel de tranzacţie.

Vodafone a anunţat recent că va continua să vândă participaţiile minoritare pe care le deţine, pentru a răspunde cerinţelor investitorilor. În septembrie 2010, Vodafone a vândut pachetul său de 3,2% din acţiunile operatorului China Mobile pentru 50,9 miliarde de dolari Hong Kong (6,6 miliarde dolari USA).

Aceasta a fost cea mai mare operaţiune de vânzare de active secundare derulată de la numirea în funcţia de director general a lui Vittorio Colao, în 2008.

Vodafone România este divizie a Vodafone Group Plc., cel mai mare grup internaţional de comunicaţii mobile din lume cu aproximativ 323 milioane de clienţi. În prezent, Vodafone are divizii în 31 de ţări pe cinci continente şi aproximativ 40 de reţele partenere în întreaga lume.
SURSA: Agerpres