Producătorul auto american Tesla Inc. a anunţat, duminică seara, 5 martie, că a decis să reducă preţurile pentru Model S şi Model X pe piaţa din SUA, cu 5.000 respectiv 10.000 de dolari, cu scopul de a stimula cererea pentru automobilele sale electrice, relatează publicația Bloomberg.
Compania a redus prețurile la autovehiculele electrice
Este pentru a doua oară în acest an când compania Tesla anunţă reduceri de preţuri, după ce în luna ianuarie a tăiat preţurile globale pentru automobilele electrice cu până la 20%.
Potrivit unor informaţii publicate pe pagina web a companiei, un automobil Model S de tip all-wheel drive va costa acum 89.990 de dolari, mai puțin cu 5,2% faţă de un preţ de comercializare de 94.990 dolari anterior. Preţul pentru un automobil Model S Plaid este acum de 109.990 dolari, acesta fiind în scădere cu 4,3% faţă de 114.990 dolari anterior.
Pentru un Model X all-wheel drive, preţul este acum de 99.990 dolari, mai mic cu 9,1% faţă de 109.990 dolari anterior. Model X Plaid costă acum 109.990 dolari, în scădere cu 8,3% faţă de 119.990 dolari anterior.
La o reuniune cu investitorii care a avut loc la 1 martie la uzina Tesla din Austin, Texas, directorul general Elon Musk şi alţi directori au pus accentul pe eficienţa procesului de producţie şi reducerile de costuri. „Dorinţa oamenilor de a deţine un Tesla este extrem de mare. Factorul care frânează este capacitatea lor de a plăti pentru un Tesla”, a declarat atunci CEO-ul companiei, Elon Musk.
Tesla va rechema 362.000 de automobile din SUA pentru a actualiza software-ul Full Self-Driving
Compania auto Tesla va rechema 362.000 de vehicule din SUA pentru a-şi actualiza software-ul Full Self-Driving (FSD) Beta, după ce autorităţile de reglementare de la Washington au declarat, joi, 16 februarie, că sistemul de asistenţă pentru şofer nu a aderat în mod adecvat la legile de siguranţă a traficului şi că ar putea provoca accidente, relatează agenția de presă Reuters.
Așadar, Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi a informat că software-ul Tesla va permite unui vehicul „să depăşească limitele de viteză sau să traverseze intersecţii într-un mod ilegal sau imprevizibil, crescând riscul unui accident”.
Compania Tesla va lansa gratuit o actualizare de software over-the-air (OTA). De asemenea, producătorul de vehicule electrice a anunțat că nu are cunoştinţă despre răniri sau decese care ar putea fi legate de problema pentru care are loc rechemarea.
Producătorul auto mai precizează că are 18 cereri de garanţie. Acesta este un nou regres pentru sistemul de asistenţă pentru şofer al Tesla, care se confruntă cu un control public şi de reglementare tot mai mare.
Directorul general al Tesla, miliardarul Elon Musk, şi-a ratat în mod repetat propriile obiective de a obţine capacitatea de conducere autonomă a vehiculelor, pe care a prezentat-o drept o potenţială sursă importantă de bani.