Duminică seara a fost anunţat faptul că Weinstein intenţionează să declare falimentul, după ce discuţiile de vânzare a companiei au eşuat, transmite Reuters, citat de Agerpres.
Weinstein Co, afectată de scandalurile de hărţuire sexuală în care este implicat co-fondatorul acesteia, Harvey Weinstein, îşi va declara falimentul în urma eşuării unui acord de 500 de milioane de dolari de vânzare a companiei, transmite Bloomberg.
Compania a încercat să ajungă la un acord care să o scutească de faliment după ce peste 70 de femei l-au acuzat pe producătorul de film Harvey Weinstein, fostul său preşedinte şi unul dintre cei mai influenţi oameni de la Hollywood, de hărţuire sexuală şi viol. Harvey Weinstein neagă aceste acuzaţii.
"Compania Weinstein a fost angajată într-un proces activ de vânzare în speranţa de a putea păstra bunurile şi joburile. Astăzi, aceste discuţii s-au încheiat fără un acord semnat ", a menţionat consiliul director într-un comunicat citat de mai multe agenţii.
Consiliul "nu are altă variantă decât să urmeze unica opţiune viabilă pentru a maximiza valoarea rămasă a companiei: un proces reglementat de intrare în faliment", adaugă sursa citată.
Planul de declarare a falimentului nu a fost confirmat încă pe site-ul companiei sau pe contul său de Twitter, noteză Reuters.
Weinstein s-a aflat în pragul falimentului în timp ce parteneri precum Netflix şi-au retras proiectele de la compania de film şi televiziune.
Producătorul de filme, creatorul unor pelicule câştigătoare de premii Oscar cum ar fi ”Discursul regelui” (“The King’s Speech”) şi show-uri de televiziune cum ar fi “Project Runway,” şi-a pierdut afacerile în urma apariţiei acuzaţiilor împotriva lui Harvey Weinstein începând din luna octombrie a anului trecut.
Între alţi ofertanţi pentru preluarea Weinstein s-au aflat Lions Gate Entertainment şi BeIN Media Group, proprietarul din Qatar al Miramax, un alt studio de film fondat anterior de fraţii Harvey şi Bob Weinstein.