Directorul Remin, Ovidiu Gâlcă, a spus că una dintre mizele intrării companiei în faliment este posibila scoatere la vânzare a bunurilor acesteia, dar şi a celor 500.000 de tone de pirită auriferă ce conţin peste 25% argint.
‘Remin deţine pe stoc peste 500.000 de tone de pirită auriferă, iar preţul metalelor preţioase la Bursa metalelor din Londra a urcat mult. De exemplu: o tonă de pirită era cotată la 105 dolari, iar achiziţionarea de la Remin ar putea produce 52 de milioane de dolari’, a spus Ovidiu Gâlcă. În opinia directorului Remin, acesta ar fi un moment oportun pentru scoaterea la vânzarea a piritei.
‘Compania are pe stoc o marfă – pirita auriferă cu conţinut ridicat de arsen. În ultimii ani a existat o serie de intenţii de cumpărare. Este prima dată când se întâmplă acest lucru, datorită creşterii spectaculoase a metalelor preţioase pe bursele mondiale. Este cea mai bună ocazie de a vinde această marfă, de a plăti cât se poate creanţele, datoriile pe care le avem la aceşti creditori, îndeosebi cele acumulate în perioada de insolvenţă’, a punctat directorul Remin.
Pe de altă parte, administraţia companiei naţionale miniere Remin a depus în luna iulie la Tribunalul Judeţean Timiş un plan de reorganizare aplicat prin derularea procedurii de insolvenţă declanşată în anul 2009. Planul pe categorii de creanţe urmează să fie aprobat de creditori pe 12 septembrie.
De asemenea, sindicatele din confederaţia Meridian au depus o petiţie înmânată şi ministrului Liviu Pop, în care se precizează că intrarea companiei în procedura de faliment este neinspirată economic.
‘Am solicitat discutarea în comisia de dialog social a problemelor companiei Remin, deoarece ANAF are intenţia de a solicita falimentul Companiei Remin. Falimentarea Reminului va atrage probleme sociale, probleme economice pentru Maramureş, dar mai ales riscuri majore de mediu’, a spus liderul de sindicat Ioan Petricean.
La rândul său, ministrul delegat Liviu Pop a precizat că problema companiei Remin va fi abordată în cadrul unei şedinţe de guvern. ANAF, unul dintre cei mai importanţi creditori ai Remin, are de încasat o restanţă 4.400.000 de lei.
Sursa: Agerpres
Companie în insolvență: Avem pe stoc peste 500.000 de tone de pirită auriferă
27 august 2012, 17:18
Ultima modificare în 27 august 2012, 20:18
Administraţia companiei naţionale miniere Remin, aflată în insolvenţă, a precizat, luni, într-o şedinţă publică la care a participat şi ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, că ANAF intenţionează să declare falimentul companiei. ANAF are de recuperat de la Remin echivalentul a 100 de milioane de euro.
Etichete:
Publicat in categoriile: Companii
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Companii
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Montblanc are buget de un milion de euro pentru noi magazine în Bucureşti. Sunt mai strânşi la pungă cumpărătorii de lux decât înainte de criză?
- O rată de creștere de 23.600%! Află ce companie a reușit această performanță
- Elveția preferă avioanele suedeze Gripen în detrimentul aeronavelor Rafale sau Eurofighter
- Ce serie de cărți a detronat Harry Potter la vânzarile online
- IGPR: Peste 70 de persoane suspecte de infracţiuni economice, depistate de poliţişti
- Ce se întâmplă în fiecare zi pe Facebook ÎN CIFRE
- Voestalpine va construi o uzină în SUA
- Vulcan participă la o licitaţie a Kuwait Oil Company, în valoare de peste 200 mil. dolari
- Cât au pierdut Țiriac și Patriciu pe piața avioanelor charter VIP
- Vânzările Coca-Cola în România au scăzut în prima parte a anului