Diplomatul norvegian a reiterat, în cadrul discuţiilor de la MECMA, interesul companiilor din ţara sa pentru sectorul surselor regenerabile de energie din România.

Cei doi oficiali şi-au exprimat încrederea în potenţialul de creştere a schimburilor economice bilaterale, având în vedere exemplul de succes al investiţiilor norvegiene din domeniul construcţiilor navale şi cel alimentar din România.

Partea română a prezentat partenerilor de dialog oportunitatea dezvoltării portului Constanţa, cu un potenţial important pentru dezvoltarea economică a regiunii, proiect în care expertiza norvegiană recunoscută în domeniul naval ar reprezenta un plus de valoare.

Volumul schimburilor comerciale româno-norvegiene era, la finele anului 2011, de 654 milioane de dolari, din care valoarea exporturilor a fost de 486 milioane de dolari, iar cea a importurilor, de 158 milioane de dolari. Pe primele şase luni ale anului 2012, volumul schimburilor comerciale româno-norvegiene este de 297 milioane de dolari, exporturile cifrându-se la 222 milioane de dolari, iar importurile, la 75 milioane de dolari.