Răzvan Mustea-Şerban i-a asigurat pe reprezentanţii Ambasadei Belgiei că întregul proces de privatizare, asumat prin acordul cu Fondul Monetar Internaţional, va fi transparent, corect şi că toţi potenţialii investitori vor beneficia de tratament egal, potrivit unui comunicat al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
Cei doi oficiali au abordat aspecte legate de agenda şi priorităţile Ministerului Comunicaţiilor, ministrul român vorbind despre Agenda Digitală, proiectul Ronet, care va aduce, în zonele rurale, Internetul în bandă largă, şi platforma Ghiseul.ro, pentru plata online a taxelor şi impozitelor.
Ambasadorul Belgiei a arătat că România este una dintre cele mai promiţătoare pieţe.
Conform Memorandumului cu Fondul Monetar Internaţional, autorităţile trebuie să găsească, până la sfârşitul lunii iunie 2012, un investitor strategic care va prelua 20% din acţiunile CNPR, în urma unei majorări a capitalului social. Termenul iniţial pentru privatizarea Poştei Române, prin majorare de capital social, era sfârşitul lunii martie 2012.
CNPR şi-a diminuat pierderile considerabil în ultimul an, de la 28 de milioane de euro în 2010 la 4,3 milioane euro la finele anului 2011. În ianuarie 2012, compania a raportat un profit brut de 1,4 milioane de euro, cu 16,6% mai mare decât cel înregistrat în luna decembrie a anului precedent.