După cum am văzut în pandemie, segmentul de logistică este mai mult decât coloana vertebrală a globalizării, ci și a economiei în sine. Cu probleme în lanțurile logistice s-au confruntat toți jucătorii de pe piață, iar la sfârșitul zilei, criza a fost oportunitate pentru diverse companii agile din industrie.
Valentin Macovescu, directorul de comunicare al NIRO Investment Group, a acordat premiile la Gala „Companii de Elită” pentru secțiunea „Logistică și transporturi”: „Reprezint NIRO Investment Group, companie cu 30 de ani de experiență în domeniul investițiilor, dezvoltării și managementului activelor, cu un portofoliu care include centre comerciale, clădiri de birouri și proiecte rezidențiale. Acestora li s-a alăturat în ultimii ani câteva proiecte de anvergură în industria hospitalității care vor aduce în premieră în România branduri hoteliere de lux, precum Corinthia și Swiss Hotel, sau care vor pune România pe harta turismului internațional de lux, este vorba despre primul proiect hotelier românesc în străinătate în Maldive”.
Poșta Română primește premiul pentru „Siguranță și stabilitate socială în vremuri de criză energetică”
Este cel mai mare angajator de pe plan local, cu un personal de peste 24.000 de oameni, și a raportat venituri de 1,35 miliarde de lei, și un profit de 42 milioane de lei. Poșta Română are câte un oficiu poștal în toate cele 2.800 de comune ale țării, în care are cel puțin un angajat: poștașul.
Nicoleta Livezeanu a ridicat premiul pentru Poșta Română: „Acest premiu vine într-un an special pentru Poșta Română, am împlinit 150 de ani de la înființare. Această companie de tradiție se numără printre cei mai importanți jucători de pe piața serviciilor de curierat. Ne aflăm într-un amplu proces de modernizare și digitalizare”.
International Alexander primește premiul pentru „Dezvoltarea companiei către piața de comerț electronic”
Holdingul International Alexander reprezintă un grup de firme cu acționariat 100% românesc și aproximativ 2.700 de angajați. Grupul se așteaptă la un profit de 17 milioane de euro pentru anul 2022 și a avut un buget de investiții de 20 milioane de euro anul acesta, urmând ca în 2023 să fie majorat cu 25%.
Aquila primește premiul pentru „Cea mai mare creștere din industria logisticii în vreme de criză”
Și-a dublat cifra de afaceri în anii de pandemie și se află într-un proces de expansiune care a adus în 2021 o cifră de afaceri de 1,88 miliarde de lei, în creștere cu 25% față de 2020. Compania a avut un număr mediu de angajați de 2.630 în anul 2021 și are o capitalizare de piață de 700 milioane de lei.
Răzvan Bagherea, directorul de Resurse Umane al Aquila, a ridicat premiul în numele companiei:„Anul 2021 a fost unul special pentru noi, am reușit listarea la BVB cu cel mai mare IPO din istoria bursei. Intențiile noastre în următorii cinci ani de zile este de a dubla EBITDA prin creștere organică sau achiziționarea de companii”.
Aflați care sunt cele mai importanți jucători din economia românească în noua revistă CAPITAL „Top 300 Companii”, ediția 2022, disponibilă la punctele de difuzare a presei și online pe agoramag.ro începând cu data de 21 octombrie.