Analiza urmăreşte activitatea a 1.569 companii active cu acționariat britanic de peste 25%, din România. Numărul acestora prezintă un trend crescător față de anii trecuți, creșterea fiind evidentă și în valorile financiare raportate. Încadrarea companiilor cu acționariat britanic, pe dimensiune, păstrează trendul pieței (90% fiind companii micro și doar 0.4% companii mari).
La nivel geografic, toate macroregiunile sunt dominate de companiile micro și mici. Astfel, analiza relevă că 64% dintre companiile cu acționariat britanic sunt situate în București-Ilfov, aceasta fiind zona cu cea mai mare concentrație (1.006 companii). Tot acestea au și cea mai mare contribuție la cifra de afaceri totală a companiilor cu acționariat britanic, cu ~ 57%.
Companiile din sectorul informații și comunicații contribuie cu 19% la cifra de afaceri generată de companiile cu acționariat britanic, urmate de companiile din comerț cu ridicata și cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor, în care activează 15% dintre companiile cu acționariat britanic.
De asemenea, următoarele domenii de activitate pentru companiile din România cu acționariat britanic sunt activitățile profesionale / științifice / tehnice și construcțiile, cu câte 13% și respectiv 11% .
În ceea ce privește profitabilitatea medie, companiile mijlocii au înregistrat cele mai bune valori la final de 2015, urmate de companiile mari, cu valori pozitive. Analiza ICAP mai arată că 50% dintre companii au înregistrat pierdere operațională la finalul anului trecut.