Companiile din IT ce activează în România alocă un buget între 500 și 1500 de euro pe an pentru fiecare angajat pentru cursuri de training. Cele mai solicitate cursuri au fost cele pentru baze de date - SQL, analiză de business, programare Python și Java.
Companiile care activează în România, în domeniul IT, au alocat pentru cursuri de training în digitalizare bugete între 500 şi 1.500 de euro pe an/angajat, potrivit unei analize realizate de către reprezentanţii Digital Stack, divizia grupului Şcolii Informale de IT, destinată segmentului de educaţie alternativă din sfera B2B., transmite Agerpres.
Estimările publicate joi arată că, în anul 2020, companiile au folosit doar 20% din sumele pe care le-au bugetat pentru traininguri, concentrându-se strict pe cursurile care ţin de afacerile lor.
Potrivit sursei citate, anul trecut, cele mai solicitate cursuri au fost cele pentru baze de date – SQL, analiză de business, programare Python şi Java. În acelaşi timp, au apărut cereri pentru cursuri de nişă, precum: inteligenţă artificială, machine learning şi RPA.
Bugete de 500-1500 de euro pe an pentru cursuri
În general, bugetele companiilor pentru cursuri IT sunt între 500 de euro şi 1.500 de euro pe an pentru fiecare angajat.
„Dacă pe segmentul de upskilling automatizarea şi robotizarea sarcinilor sunt procese la mare căutare, în mod specific, pe partea de reskilling, Digital Stack consideră că firmele vor achiziţiona pentru angajaţii lor cursuri de programare (Java, Javascript, Python, C#) şi de dezvoltare a aplicaţiilor mobile (Android, IoS, Flutter). De la debutul activităţii, în septembrie anul trecut, divizia Digital Stack a pregătit pentru companiile deservite peste 500 de cursanţi. Programele Digital Stack se desfăşoară în grupe restrânse şi sunt atent adaptate nevoilor specifice ale companiilor”, se menţionează într-un comunicat de presă al companiei.
Digital Stack este divizia B2B a Şcolii informale de IT, un proiect de educaţie alternativă şi reconversie profesională în domeniul tehnologiei informaţiei din România.
Obiectivele managementului Digital Stack pentru acest an vizează o cifră de afaceri în jurul a 180.000 de euro şi o creştere a numărului de clienţi cu 50%, în special în rândul companiilor cu peste 100 de angajaţi.
În acest moment, clienţii Digital Stack provin, cu precădere, din industrii ca: IT, banking, asigurări, e-commerce şi pharma.