Compania Tradesilvania a anunțat înregistrarea cifrei de 200 milioane euro active totale tranzacționate în platformă în anul 2021. Printre clienții companiei se numără atât persoane fizice, cât și juridice, iar cea de-a doua categorie a înregistrat o creștere impresionantă: de 600%.
În ultimii ani, activele digitale pe bază de blockchain precum criptomonedele, tokenurile sau NFT-urile au devenit din ce în ce mai populare și la noi în țară. Diferite surse indică faptul că la noi în țară existe sute de mii de cetățeni care au investit bani în criptomonede.
În pofida volatilității și a gradului de risc crescut a acestor investiții putem spune că publicul din România este interesat de criptomonede sau alte asseturi digitale. Un motiv ar putea fi și numărul crescut de proiecte pe bază de blockchain ce au luat naștere la noi în țară în ultimii ani, cel mai sonor dintre ele fiind prima criptomonedă românească, Elrond.
Companiile din România investesc în criptomonede
Tradesilvania a anunțat că a înregistrat o creștere de 600% a bazei de clienți persoane juridice în 2021, iar acest trend pare că se menține și la începutul anului 2022. „Evoluția clienților persoane juridice, printre care mai multe companii listate la BVB, nu a fost o surpriză pentru noi. Procentul de creștere ne-a surprins, mai ales în lipsa unor acțiuni de marketing cu scopul de atragere de companii. Creșterea de 600% indică faptul că România este tot mai pregătită pe subiectul investițiilor în bunuri digitale cu o dinamică crescută, inclusiv crypto”, a transmis Ciprian Dobrescu, CEO-ul Tradesilvania.
Asseturile digitale sunt la mare căutare în momentul de față având în vedere avantajele lor. Pe lângă oportunitatea de a câștiga bani din trading atunci când valoarea lor crește, tehnologia blockchain facilitează și tranzacțiile instante oriunde te-ai afla pe glob.
Faptul că societățile comerciale din România au început să investească sume importante de bani în astfel de active arată cât de bine este privită „piața” de cripto la noi în țară. La momentul actual cea mai valoroasă criptomonedă românească este EGLD, Elrond, care are o capitalizare de piață de peste 3,5 miliarde dolari. Banca Transilvania are o capitalizare pe BVB de peste 3,4 miliarde dolari.