In ciuda reglementarilor Uniunii Europene (UE), companiile energetice din Anglia isi supra-taxeaza clientii cu pana la un miliard de lire anual. Potrivit avocatilor, acest lucru (n.r. aflat abia saptamana trecuta) i-ar putea determina pe consumatori sa dea in judecata gigantii energetici pentru a recupera sute de lire fiecare. O situatie similara s-a petrecut la anul trecut, cand clientii bancilor s-au revoltat cu privire la comisioanele percepute.

Cei zece milioane de clienti care platesc cash sau prin cec in fiecare trimestru sunt taxati cu 699 milioane de lire mai mult decat se poate justifica, potrivit unui raport al unei comisii parlamentare. De asemenea, clientii care beneficiaza de servicii pre-platite, in special cei care detin doua case sunt taxati cu pana la 400 milioane de lire in  plus.

Acest exces al taxelor este posibil din cauza unei „brese” intr-o directiva a UE, care spune ca orice diferenta intre metodele de plata ar trebui sa se reflecte in cheltuielile furnizorului de utilitati.

Sursa: Sunday Times