“Companiile mici de recuperare vor dispărea ca urmare a Ordonanţei (de transpunere a Directivei 17 -n.r.) care impune un capital minim de 500.000 de lei. Este vorba de companii care recuperează creanţe de la persoane fizice, pentru că actul normativ reglementează doar relaţia cu persoane fizice”, a explicat  reprezentantul companiei  EOS KSI România, citat de Agerpres. Georg Kovacs consideră că reglementarea pieţei de colectare creanţe din România, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, adoptată de Guvern la 14 septembrie 2016 şi publicată în Monitorul Oficial în data de 24 septembrie 2016, are un impact pozitiv asupra sectorului.

“În 2015 piaţa a crescut cu aproximativ 10% în comparaţie cu 2014, datorită creşterii procesării portofoliilor de creanţe achiziţionate”, a mai spus Kovacs. În prezent, piaţa este alcătuită din aproximativ 10 jucători mari (atât locali, cât şi internaţionali) şi aproximativ 40 de jucători de mărime medie şi mică.
“Pe lângă jucătorii existenţi, îşi fac simţită prezenţa câteva fonduri de investiţii internaţionale mari, care sunt cumpărători activi pe piaţă”, a subliniat reprezentantul EOS. El a mai amintit că, în ultima perioadă, au intrat pe piaţa din România companii mari din domeniu, printre care şi Deutsche Bank, şi mai sunt şi altele care se uită cu interes la această piaţă.