Brokerii de asigurari au fost pusi în acest an de a le prezenta clienţilor oferte ale mai multor companii, acestia fiind interesati sa cumpere cele mai ieftine polite.  “Daca in anii anteriori clientul accepta oferta de reinnoire a politei, acum vroia partu-cinci oferte”, a afirmat Gheorghe Grad, directorul general al SRBA Broker de asigurare, in cadrul unui eveniment organizat de Media Xprimm.

 

In cele din urma clientii au ales cel mai scazut pret. In schimb, acestia au optat pentru a asigrua aceleasi riscuri ca si in trecut. Companiile aleg cele mai ieftine asigurari ca efect ale programelor interne de reducere a costurilor.

 

Cumpararea unor polite de asigurare cat mai ieftine nu a fost observata numai de oficialul SRBA. Bogdan Andriescu, managing director al EOS Risq Romania, vorbeste tot de scaderea cheltuielilor cu politele de asigurare ale companiilor. “Am reasezat programele de asigurare, am redus primele”, a afirmat Andriescu, prezent in cadrul aceluiasi seminar.

 

In acelasi timp, el a exemplificat si cazul unui client care a decis sa dubleze suma asigurata acum, in perioada crizei, pentru a avea o acoperire mai buna.